More

  Zvanično: Na jugu Srbije preminulo osam kovid pacijenata

  • U KC Niš u protekla 24 časa preminulo je još šest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopštila je danas popodne ta zdravstvena ustanova
  • Na sajtu niškog KC danas popodne je, takođe, objavljeno da su u tom periodu u zdravstvenom centru Vranje preminula dva pacijenta sa potvrđenim virusom
  • Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan rekao je danas novinarima da se u trima kovid ambulantama dnevno pregleda i do 1.800 građana, a da je trećina onih koji se jave prvi put pozitivna na korona virus

  U Kliničkom centru Niš u protekla 24 časa preminulo je još šest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopštila je danas popodne ta zdravstvena ustanova.

  Prema navodima na veb-sajtu niškog KC, u kovid objektima te ustanove danas popodne ukupno je hospitalizovano 328 pacijenata, od kojih je kod 225 potvrđen koronavirus. Na respiratoru se nalazi 16 pacijenata.

  U niškom KC počeo je da raste broj preminulih 6. novembra, od kada ih je, po zvaničnim podacima, i po 12 dnevno. Broj hospitalizovanih u toj ujstanovi je tri puta veći u odnosu na početak  novembra, kada ih je bilo manje od stotinu.

  Na sajtu niškog KC danas popodne je, takođe, objavljeno da su u poslednja 24 časa u zdravstvenom centru Vranje preminula dva pacijenta sa potvrđenim virusom.

  Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan rekao je danas novinarima da se u trima kovid ambulantama dnevno pregleda i do 1.800 građana, a da je trećina onih koji se jave prvi put pozitivna na korona virus.

  Jerkan je najavio da će ukoliko broj pregleda bude veći od 2.200 dnevno biti otvorena i četvrta kovid ambulanta, u naselju Bubanj, što će omogućiti da se dnevno pregleda do 4000 pacijenata

  On je dodao da je trenutno 55 radnika zaposlenih u niškim zdravstvenim ustanovama pozitivno na korona virus, među kojima je 26 medicinskih sestara i 22 lekara.


  U Leskovcu i Vranju- 213 hospitalizovanih

  U zdravstvenom centru u Leskovcu hospitalizovan je 121 pacijent, a kod 66 je potvrđena korona infekcija.

  U tri kovid bolnice u Vranju na lečenju su 92 pacijenata, od kojih je 87 pozitivno na virus.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi