More

  ZORANA MIHAJLOVIĆ: LOGIČNO DA DRŽAVA KONTROLIŠE NIŠKI AERODROMOM KAD U NJEGA ULAŽE 15 MILIONA EVRA

  • Preporuka da se državi prenese vlasništvo nad Aerodromom u Nišu nema veze sa koncesijom za Aerodrom „ Nikola Tesla“ u Beogradu i eliminisanjem konkurencije u interesu koncesionara i dodala da će ugovor uskoro biti objavljen.
  • Na Niškom aerodromu ostaju svi ugovori sa avio-prevoznicima, cene avio-karatai putničke taksa koje su bile i do sada.
  •  Nekoliko stotina Nišlija dočekalo je zvižducima resornu ministarsku ispred Gradske kuće uzvikujući“ lopovi, lopovi“, „ne damo aerodrom“ i „aerodrom je naš“.

  foto: Vesna Torović

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za saobraćaj,infrastrukturu i energetiku Zorana Mihajlović izjavila je u juče Nišu « da je logično da država ima kontrolu nad Niškim aerodromom  kad će u njegovov razvoj da uloži 15 miona evra».

  -Gde to ima ima u svetu da neka država toliko ulaže u neki aerodorom, a da nije pod njenom kontrolom. Republika Srbija želi da se Aerodrom u Nišu razvija jer je on vrlo važan i strateški, i bezbedonosno i transportni centar  ne samo za Niš nego i za celi region. Uostalom, svi aerodromi u Srbiji su pod ingerencijom Srbije, osim Aerodroma Ponikve kod Užica, ali će i tom aerodromu uskoro brinuti država-rekla je potpredsednica Vlade, posle sastanka sa gradonačelnikom Niša i gradskim većnicima u Gradskoj kući.

  foto: Vesna Torović

  Nekoliko stotina Nišlija dočekalo je zvižducima resornu ministarsku ispred Gradske kuće uzvikujući“ lopovi, lopovi“, „ne damo aerodrom“ i „aerodrom je naš“.

  Na pitanje šta će se dogoditi ukoliko odbornici Skupštine grada Niša ne prihvate da prepuste Republici Srbiiji osnivačka prava i vlasništvo nad Niškim aerodromom, Mihajlović nije konkretno odgovorila.

  -Mi živimo u demoktatskoj zemlji, tako da je njihovo pravo da ne prihvate preporuku Vlade. Onda će  Grad Niš morati da vidi šta će da radi. Ne želim da mislim o tome i nadam se da se to neće desiti jer bi to bilo štetno za Niš. Očekujem da će odbornici Skupštine Niša  izglasati tu odluku-rekla je ona.

  Ona je kazala da će na Niškom aerodromu ostati svi ugovori sa avio-prevoznicima,  cene avio-karata neće biti promenjenje, kao i da će putničke taksa i dalje biti tri evra.


  DIREKTOR NIJE BITAN

  Na pitanje novinara zašto direktor Aerodroma u Nišu Vladica Đurđanović nije prisustvovao razgovorima ministarka Mihajlović je rekla:“Vlasnik Aerodroma je grad  Niš, pa smo zato i razgovarali sa gradonačelnikom i gradskim većnicima. Nije naročito bitno ko je na čelu aerodroma“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi