More

  ZORAN ŽIVKOVIĆ: MILOŠEVIĆEVA VLAST JE BILA GORA PO POSLEDICAMA, ALI PO NAČINU VLADANJA JE BILA BOLJA OD VUČIĆEVE VLASTI

  • Vlast Aleksandra Vučića je vlast laži i na ivici je bezobrazluka, te je zato najbizarnija i primitivnija vlast koju smo ikada imali u Srbiji, kazao je lider Nove stranke Zoran Živković.
  • Aris Movsesijan, v.d. predsednika Saveta Nove stranke, predložio je 15 tačaka i vrednosti koje bi Srbija morala da usvoji ako želi da zaustavi sunovrat.
  • On je rekao da su slobodni, demokratski i zakoniti izbori jedna od najvažnijih tačaka,ali ne manje važna je i vraćanje nadzora Narodnoj skupštini nad izvršnom vlašću.
  • Za Srbiju rešavanje problema  Kosova i Metohije veoma je važno, ali se ne može rešiti tako što će Vučić lažno i licemerno zloupotrebiti ideje i retoriku Zorana Đinđića-kazao je Movsesijan.
  • On je naglasio da je neophodna  izrada jasnog i sprovodljivog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i usvajanje Zakona o poreklu imovine i uvođenje  potpune transparentnosti zapošljavanja u javnoj upravi i javnom sektoru.
  • Živković je ocenio da je predsednik Srbije Vučić omogučio Hašimu Tačiju da se „provoza gliserom po Gazivodama da bi pokazao da je gazda Kosova“.

  foto: Vesna Torović

  Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je vlast Aleksandra Vučića bizarnija, primitivnija i bezobraznija od svih vlasti koje smo imali u svojoj istoriji.

  -Režim Slobodana Miloševića je bio gori po posledicama koje je imao po naš narod, ali je po načinu vladanja bio bolji od vlasti aktuelnog predsednika Srbije. Ovo što danas imamo je vlast laži, permanentne laži o bilo čemu. Ova vlast je na ivici bezobrazluka, to je katastrofa-kazao je Živković na tribini “ Šta da se radi”, koju je organizovao Gradski odbor Nove stranke u Nišu.

  foto: sajt Narodne stranke

  Aris Movsesijan, v.d. predsednika Saveta Nove stranke, konstatovao je da je „ Srbija na lošem putu i čitavo društvo se kreće u pogrešnom smeru, te da je neophodno da se izvrši izborna mobilizacija građana i suprostavljanje nadirućem kriminalu i primitivizmu zasnovanom na populizmu“.

  On je predložio 15 ciljeva i vrednosti koje bi Srbija trebalo da usvoji ako želi da zaustavi sunovrat.

  -Pod brojem jedan u zemlji je neophodno da se obezbede slobodni, zakoniti i demokratski izbori. Neophodno je da se izmeni izborni sistem koji bi omogaćavao direktnu odgovornost poslanika građanima koji ih biraju i transparetnost finansiranja-objasnio je Movsesijan.

  Kao jednu od veoma važnih tačaka on je naveo i neophodnost vraćanja Narodnoj skupštini funkciju nadzora nad izvršnom vlašću.

  -Važno je da se uspostavi pravični i transparentni sistem izbora u pravosuđu radi obezbeđivanja nezavisnosti sudstva.Socijalno ugroženi građani bi morali da imaju besplatnu pravnu pomoć. Hitno mora da se donosi novi zakon koji bi reaktivirao proces lustracije za sve građane koji su svojim delovanjem naneli štetu građanima Srbije-naglasio je v.d. predsednika Saveta Nove stranke.

  Movsesijan je naglasio da je za  Srbiju rešavanje problema  Kosova i Metohije veoma važno, ali da se ne može rešiti tako što će „ Vučić lažno i licemerno zloupotrebiti ideje i retoriku Zorana Đinđića“.

  -Pregovore bi trebalo da vode ozbiljni i časni ljudi. Cilj pregovora mora biti miran, bezbedan i perspektivan život Srba i svih drugih na Kosovu i Metohiji.Rešavanje problema Kosova zahteva raspravu u Narodnoj skupštini, uz predstavljanje svih prethodnih i eventualnih budućih segmenata pregovora-kazao je on.

  Movsesijan je konstatovao da „moramo da izradimo jasan i sprovodljiv Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, da bude usvojen Zakon o poreklu imovine i da se uvede potpuna transparentnost zapošljavanja u javnoj upravi i javnom sektoru“.

  Prema njegovim rečima, Srbija mora da ima jasnu opredeljenost ka pristupanju Evropskoj uniji, jasan put ka decentralizaciji Srbije, unapređenje tržišne privrede, kao i beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma.

  -Građani na svim nivoima moraju da budu uključeni u donošenje odluka, posebno na lokalu. Hitno mora da se donese Zakon o finansiranju za  AP Vojvodine-ocenio je on.

  Movsesijan je kao jako važnu tačku izdvojio i definisanje ciljeva zdravstvenog sistema.

  -Građani moraju da imaju besplatno osnovno zdravstveno osiguranje.Ni u jednoj državi bivše Jugoslavije građani ne plaćaju osnovnu stomatološku zaštitu osim kod nas. Moramo i da uspostavimo jednakost između državnog i privatnog sektora u zdravstvu-konstatovao je on.

  Za Srbiju su jako važne, dodao je on, i reforme u oblasti prosvete, nauke i kulture.

  -Potrebno je udvostručiti sredstva za prosvetne, naučne i kulturne institucije. Takođe, jako je važno da se izvrši revizija i poništavanje falsifikovanih diploma-rekao je Movsesijan.


  ŽIVKOVIĆ: VUČIĆ OMOGUĆIO TAČIJU DA SE PROVOZA PO JEZERU  GAZIVODE DA POKAŽE DA JE GAZDA KOSOVA

  Predsednik Nove stranke i bivši premijer Srbije Zoran Živković rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić omogućio Hašimu Tačiju da se „ prošeta i provoza gliserom po jezeru Gazivode da bi pokazao da je gazda Kosova“.

  -Poenta je bila da se na dan kad je Albin Kurti( lider pokreta Samoopredeljenje) zakazao proteste u Prištiini odvuče pažnja na neku drugu situaciju. A naš predsednik je otišao na tajnu lokaciju, ali je digao paniku i podigao najviši stepen bezbednosti za sve službe odbrane Srbije. To je pravi rialiti program-ocenio je Živković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi