More

  ZORAN BABIĆ I DALJE DIREKTOR „KORIDORA SRBIJE“ IAKO JE POČETKOM FEBRUARA NAJAVIO OSTAVKU ZBOG „MORALNE ODGOVORNOSTI“ ZA NESREĆU KOD DOLJEVCA

  • Na veb sajtovima Agencije za privredne registre (APR) i „Koridora Srbije“ navedeno je da Babić još uvek obavlja funkciju v.d. direktora tog državnog preduzeća, piše dnevni list Danas
  • List je ostao uskraćen za odgovor kabineta premijerke Ane Brnabić i „Koridora Srbije“ na pitanje zašto još uvek nije imenovan novi vršilac dužnosti „Koridora“ i kada će to biti učinjeno
  • Babić je saopštio da podnosi ostavku 1. februara ove godine, dan nakon teške saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je poginula Stanika G. (54) i povređeno pet osoba, a koju je izazvao automobil u kojem se on nalazio
  • Nakon nesreće uhapšen je Dejan S., koga je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu označilo kao vozača „škode superb“ koja je izazvala nesreću i optužilo za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom izvršeno iz nehata
  • Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, pojedini nezvanični izvori i  akteri na društvenim mrežama tada su tvrdili da je ovaj automobil navodno vozio Babić
  • „Koridori Srbije“ i OJT Niš odbili su da medijima dostave zvanične snimke sa naplatne rampe Doljevac u vreme nesreće

  Iako je pre mesec i po dana vršilac dužnosti direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić saopštio da podnosi ostavku, on je zvanično još uvek na toj funkciji, piše dnevni list Danas.

  Babić je saopštio da podnosi ostavku 1. februara ove godine, dan nakon teške saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je poginula Stanika G. (54) i povređeno pet osoba, a koju je izazvao automobil u kojem se on nalazio, udarivši dva vozila koja su čekala da plate putarinu.

  Babić je kazao da ostavku podnosi „zbog morala i odgovornosti zbog izgubljenog jednog ljudskog života“, iako je, kako je rekao, on bio „samo saputnik“.

  Na veb sajtu Agencije za privredne registre (APR) i na veb sajtu „Koridora Srbije“ navedeno je da Babić još uvek obavlja funkciju v.d. direktora.

  Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, pitanje njegove ostavke „prošlo je Skupštinu ovog državnog preduzeća“, koju inače čini pet članova koje je imenovala Vlada, ali je on još uvek na njegovom čelu.

  List je ostao uskraćen za odgovor kabineta premijerke Ane Brnabić i „Koridora Srbije“ na pitanje zašto još uvek nije imenovan novi vršilac dužnosti „Koridora“ i kada će to biti učinjeno.

  Nakon nesreće uhapšen je Dejan S., koga je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu označilo kao vozača „škode superb“ koja je izazvala nesreću i optužilo za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom izvršeno iz nehata. Za ovakvo krivično delo predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

  Zvaničnu verziju o tome ko je upravljao tim vozilom „podržao“ je i snimak koji je objavio dnevni list „Blic“, a koji, kako se navodi u tekstu, dokazuje da je „škodu superb“ vozio Dejan S. a ne Babić.

  Kako je „Blic“ naveo, na snimku se vidi da je Babić sedeo na zadnjem sedištu, iza suvozačevog mesta, a da je za volanom bio Dejan S. Snimak najpre pokazuje Babića koji je nakon kupovine na benzinskoj pumpi „koja se nalazi ispred naplatne rampe“ seo na zadnje sedište, a potom Dejana S. koji odmah posle nesreće izlazi iz automobila sa vozačevog mesta da bi pomogao da se v.d. direktora „Koridora“ izvuče sa zadnjeg sedišta.

  „Koridori Srbije“ i OJT Niš odbili su da medijima i nevladinim organizacijama  dostave zvanične snimke sa naplatne rampe Doljevac, uz različita obrazloženja, koja su se kretala od tvrdnje da su se u javnosti već pojavili pojedini snimci, do toga da će ih dostaviti kada bude završena istraga.

  Istoga dana kada je „Blic“ objavio  snimke sa naplatne rampe Doljevac, predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je indirektno optužio Babića da je vozio „škodu superb“, što je inače teza koja se relativno često može čuti iz nezvaničnih izvora, a posebno na društvenim mrežama.

  – Sva saznanja koja imamo je da je šest ili sedam ljudi vadilo Babića sa mesta vozača i prebacivalo ga- rekao je Trifunović na improvizovanoj konferenciji za novinare na toj naplatnoj rampi.

  On je kao autora snimaka koji je objavio „Blic“ označio BIA, koja „očigledno savesno obavlja svoj posao“, ali je ocenio da je snimak „očajno montiran“.


  DA LI IZA BUGARSKE FIRME „TRACE“ STOJI DRAGOSLAV KOSMAJAC?

  Nakon saobraćajne nesreće iz „Koridora Srbije“ je saopšteno da je Dejan S. njihov vozač, ali da „škoda superb“ ne pripada ovom državnom preduzeću, već  bugarskoj firmi „Trace group“ koja već godinama izvodi radove na Koridoru 10, a koju ovo preduzeće nadzire.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi