More

  Zoo planet Niš: Pomozite nam da za zimu obezbedimo hranu i lekove za 180 životinja

  • Neophodna nam je pomoć kako bi smo obezbedili dovoljno hrane, prostirki i lekova za 180 životinja o kojima se brinemo u Zoo kutku u selu Kamenica, rekao je danas predsednik Zoo planeta Dušan Stojanović
  • On je precizirao da su u proteklih 12 godina spasili više od 5.500 napuštenih i povređenih životinja
  • Tokom zimskih meseci potrebno nam je oko 500.000 dinara za hranu, prostirke i  neophodnih medikamenata, kazao je Stojanović
  • On je najavio da će uskoro u prodaji biti ilustrovane majice sa ugroženim vrstama divljih životinja u Srbiji, a svako ko je kupi omogućiće im da nabave 10 bala sena
  Foto: m. k.

  Predstavnici Udruženja Zoo planet Niš uputili su danas apel  građanima da im pomognu da obezbede dovoljno hrane, prostirki i lekova za 180 životinja o kojima se staraju u Zoo kutku u selu Kamenica.

  -Opet smo pokrenuli akciju „ I mi spremamo zimnicu“, kako bismo spremili dovoljno hrane za zimu.  U proteklih 12 godina u tome smo uspevali jer je 700 vas volontiralo i za to vreme spasili više od 5.500 napuštenih i povređenih životinja. I sada nam je potrebna vaša pomoć  da bismo im zajedno obezbedili topli Zoo kutak sa dovoljno hrane i lekova-rekao je danas predsednik Zoo planeta Dušan Stojanović.

  On je precizirao da je im tokom zimskih meseci potrebno više os 500.000 dinara za hranu, prostirke i neophodne medikamente.

  -Sada moramo da kupimo seno za životinje i za to nam treba 470.000 dinara. Finansiramo se od donacija, kao i od ulaznica za Zoo kutak, ali u ovom trenutku nemamo neophodna sredstva da bi smo mirno dočekali zimu-kazao je Stojanović, na konferenciji za novinare koja je organizovana u čast obeležavanja Svetske nedelje zaštite životinja.

  Predsednik Zoo planeta je dodao da građani koji  žele da pruže zaštitu njihovim životinjama to mogu da učine uplatom donacije na žiro račun udruženja 105-22423-78 ili putem PayPala: zooplanet.nis@gmail.com.

  Sandra Ilić, sekretarka Udruženja, podsetila je građane da je Zoo planet zadužen za spasavanje i zbrinjavanje divljih životinja, egzotičnih ptica i zaštićenih vrsta.

  -Još jednom molimo građane da nas ne zovu ukoliko neki pas ili  mačka imaju problem. Više udruženja se bavi njihovim problemima, na Fejsbuku postoji stranica “ Stop masakru nad životinjama”. Bjihovi volonteri se brinu da pomognu psima i mačkama-rekla je ona.


  Ilustrovane  majice ugroženih vrsta u Srbiji

  Dušan Stojanović, predsednik Zoo planeta, najavio je da će uskoro u prodaji biti ilustrovane majice sa ugroženim vrstama divljih životinja u Srbiji.

  -Na majicama je prikazana-kornjača, veverica, poskok, lane, medved i zec, inače ugrožene vrste u Srbiji, kako bezbrižno spavaju. Naša težnja je da im obezbedimo da mogu bezbrižno da žive u prirodi, kao i kod nas u Zoo kutku-rekao je on.

  Svako ko kupi jednu majici, dodao je Stojanović,  omogućiće nam da kupimo 10 bala sena.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi