More

  ZBOG TRGOVINE UTICAJEM OKO DONACIJE ZA KLINIČKI CENTAR NIŠ UHAPŠENO PET OSOBA

  • Policija je uhapsila pet osoba zbog sumnje da su počinili trgovinu uticajem, pošto su tražili 37.500 evra od humanitarne organizacije “ 28. jun “ da bi posredovali oko dozvole za uvoz medicinske opreme za Klinički centar Niš
  • Uhapšeni su M.N. (55) koji je zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B.M. (50) odgovorno lice u špediterskoj kući „BRW Cars“ Niš, N.N. (43) odgovorno lice u „Herbafarmu“, D.M. (33) odgovorno lice preduzeća „Labor farm“ i  D.K. (1968) zaposlen u preduzeću „Trace Serbia“
  • Policija je B.M. i D.K. uhapsila prilikom predaje 17.000 evra

  Pet osoba uhapšeno je danas zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem oko donacije za Klinički centar u Nišu.

  Policija je u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila M.N. (55) koji je zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B.M. (50) odgovorno lice u špediterskoj kući „BRW Cars“ Niš, N.N. (43) odgovorno lice u „Herbafarmu“, D.M. (33) odgovorno lice preduzeća „Labor farm“ i  D.K. (1968) zaposlen u preduzeću „Trace Serbia“.

  -Sumnja se da su osumnjičeni u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovorne osobe u humanitarnoj organizaciji „28. jun“, kako bi osumnjičeni M.N. posredovao da dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš-navodi se u saopštenju policije.

  Policija je navela da su B.M. i D.K. uhapšeni prilikom primopredaje 17.000 evra.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi