More

  ZBOG SUMNJE U KORUPCIJU UHAPŠENI I LEKARI I PACIJENTI

  • Uhapšeno pet osoba, među kojima su i dva lekara, zbog primanja i davanja mita i trgovine uticajem
  • Sumnja se da je lekar KC dobio 1.000 evra kako bi preko reda operisao pacijentkinju, a da mu je mito predala lekarka Vojne bolnice

   

  foto: Mrdijska Kutija

  Zbog sumnje u korupciju Policija u Nišu, u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsila je pet osoba, među kojima su dva lekara.

  U saopštenju MUP-a se navodi da su uhapšeni lekar Kliničkog centra u Nišu N. I. (1967), zbog sumnje da je primio mito, kao i dve osobe iste starosti, D.R. (1946) i D.R. (1946), zbog davanja mita. Uhapšeni su i lekarka Vojne bolnice u Nišu S.P, kao i M.G. (1949)., zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovine uticajem.

  Prema navodima MUP-a, sumnja se da je N.I. krajem aprila 2017. godine u KC Niš preko reda operisao osumnjičenu D.R., na zahtev uhapšene doktorke S.P, od koje je za tu uslugu tražio iznos od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od M.G., a on od osumnjičenih D.R. i D.R. Postoje osnovi sumnje da je N. I. preuzeo 1.000 evra od S.P. u službenim prostorijama KC, a da su osumnjičeni S.P. i M.G. zadržali po 100 evra. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

  Kako se navodi u saopštenju, akcija je sprovedena u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a osumnjičeni su uhapšeni po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi