More

  ZBOG SERGEJA TRIFUNOVIĆA U ALEKSINCU “ZABRANJENA” PREDSTAVA “UTOPLJENA DUŠA” BEOGRADSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

  • Boban Ranđelović, odbornik DS u aleksinačkoj skupštini kazao je da zbog glumca Sergeja Trifunovića predstava BDP “ Utopljena duša” neće biti izvedena na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu.
  • Jutros je u aleksinački odbor naprednjaka  stigao dopis iz centrale Srpske napredne stranke da nikako na Festivalu ne sme da nastupi Trifunović zbog svojih istupanja u javnosti u kojima  oštro kritikuje politiku SNS, ministra zdravlja Zlatibora Lončara  i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Ranđelović.
  • Grujica Veljković, predsednik festivalskog odbora i predsednik Skupštine opštine Aleksinac, tvrdi da “ Utopljena duša” neće biti izvedena “zbog sukoba intreresa jer je Sergejev otac, Tomislav Trifunovića, jedan od selektora Festivala”.
  • Direktorka Centra za kulturu Maja Radoman potvrdila je da se predstava “Utopljena duša” BDP-a neće takmičiti u zvaničkoj konkurenciji jer je tako odlučila direkcija Festivala.
  • Glumac i ministar zdravlja Zlatibor Lončar “ zaratili” zbog ministrovih optužbi da je u Fondaciji “ Podrži život”, na čijem je čelu Trifunović, proneveren novac za lečenje dece.

  foto: fb stranica Podrži život

  Zato što glumac Sergej Trifunović tumači glavnu ulogu u predstavi “Utopljena duša”  Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) ona  neće učestvovati na Festivalu  prvoizvedenih predstava u Aleksincu, rekao je za” Medijsku kutiju” Boban Ranđelović, odbornik Demokratske stranke(DS) u Skupštini opštine Aleksinac.

  On je kazao da ima saznanje da je “jutros u  aleksinački odbor naprednjaka  stigao dopis iz centrale Srpske napredne stranke da nikako na Festivalu ne sme da nastupi Trifunović zbog svojih istupanja u javnosti u kojima se oštro kritikuje politika SNS, ministra zdravlja Zlatibora Lončara  i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

  -DS će oštro da protestvuje u Skupštini Aleksinca i zahtevaće od nadležnih obrazloženje zašto je ta predstava zabranjena u Aleksincu. Raritet je da su prošle godine na tom Festivalu nagradili Sergejevog oca Tomislava Trifunovića, a sada zabranjuju predstavu u kojoj igra njegov sin-rekao je Ranđelović.

  Međutim, predsednik festivalskog odbora I predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković  tvrdi da  “predstava “Utopljena duša” neće biti izvedena na Festivalu zbog sukoba interesa”.

  -Sergejev otac je jedan od selektora Festivala, tako da nismo hteli da nas neko sutra tuži zbog pravnih razloga. Nije tačno da nam je SNS naredio da je zamenimo drugom predstavom-kazao je on i dodao da “ nije član naprednjaka”.

  foto; fb Centar za kulturu Aleksinac

  Direktorka Centra za kulturu Maja Radoman potvrdila je da se predstava “Utopljena duša” BDP-a neće takmičiti u zvaničkoj konkurenciji jer je tako odlučila direkcija Festivala.

  -Festivalski odbor nam je jutros dostavio tu odluku, a mi smo kao organizatori dužni da je ispoštujemo-rekla je ona i dodala da će BDP učestovati sa predstavom “Na tragu”.

  Predstava po tekstu Aleksandra Jugovića “ Utopljena duša” u kojoj, osim Sergeja Trifunovića, igraju Milica Zarić, Igor Damnjanović, Nemanja Stamatović, Ivana Dudić i Lako Nikolić koju je režirao Boban Skerlić trebalo je da bude izvedena 27. novembra na Festivalu u Aleksincu, koji se održava od 22. do 28.novembra.


  SUKOB TRIFUNOVIĆA I LONČARA

   Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon pisanja jednog tabloida da je zloupotrebljen novac za lečenje dece u humanitarnoj organizaciji „Podrži život“, na čijem je čelu Sergej Trifunović, najavio u Skupštini Srbije da će tražiti da se sprovede kontrola novca. Trifunović je tim povodom u medijima i na društvenim mrežama, posebno na Tviteru, izrekao  veliki broj kritika na račun ministra zdravlja I predsednika Srbije

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi