More

  ZBOG KORUPCIJE UHAPŠENI ZAMENIK PREDSEDNIKA I VEĆNIK OPŠTINE PALILULA U NIŠU

  • Nikola Božić, funkcioner opštine Palilula i poverenih Opštinskog odbora SNS u toj opštini, kao i opštinski većnik Milan Andrejić uhapšen zbog sumnje da su zloupotrebili službenih položaj i falsifikovali službene isprave.
  • Božić je sa Andrejićem proneverio 1.280.192 dinara, tako što nisu realizovali ugovor u okviru projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom “Living green”.
  • Božič bio uhapšen pre godinu zbog  sumnje da je na tom međugraničnom projektu Evropske unije, zajedno sa tadašnjim predsednikom Opštine Bobanom Džunićem proneverio oko tri  miliona dinara, ali protiv njih dvojice još nisu podignute optužnice.
  • Protiv vršioca dužnosti odgovorne osobe u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu podneta je krivična prijava zbog sumnje da je osumničena zloupotrebila službeni položaj i falsifikovala službene isprave.
  • Odgovorna osoba u turističkoj agenciji “ VIP tours & service” A.L.(40) uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 10.213.734
  • Pripadnici MUP-a su uhapsili 27 osoba I podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 102 osobe zbog sumnje da su koruptivnim krivičnim delima i delima iz oblasti finansijskog kriminala oštetili budžet Srbije, privrednika i građana za više od 1,2 miliona evra.

  foto: sajt Opštine Palilula

  Zamenik predsednika Opštine Palilula  i poverenik Opštinskog odbora SNS Palilula Nikola Božić(33), opštinski većnik u Paliluli i vlasnik MM tursa Milan Andrejić(39), kao i vlasnik Prva konsaltinga J.D (42) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja I falsifikovanje službene isprave.

  Trojica osumnjičenih su, kako navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova, proneverili 1.280.192 dinara.

  foto: sajt Opštine Palilula

  Božić je tokom 2013. i 2014. godine nije starao o realizaciji ugovora u okviru projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom “Living green „, koji je zaključen između Gradske opštine Palilula i turističke agencije MM turs, čiji je stvarni vlasnik opštinski većnik Andrejić.

  Pored toga, sumnjiči se i „da se nije starao“ o realizaciji ugovora zaključenim sa Agencijom za konsalting Prva konsalting.

  Božiću se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja, jer je omogućio da se u celosti konsalting preduzeću Prva konsalting i turističkoj organizaciji MM turs isplati 662.900 dinara po osnovu zaključenih ugovora i ispostavljenih faktura, iako ugovorene obaveze nisu bile ispunjene u celosti – navode u MUP-u.

  Zamenik predsednika Palilule je pre godinu uhapšen zbog  sumnje da je na tom međugraničnom projektu Evropske unije, zajedno sa tadašnjim predsednikom Opštine Bobanom Džunićem proneverio oko tri  miliona dinara na ime promotivnog materijala za jedan od projekta, koji nikada nije izrađen i isporučen.

  Protiv Božića I Džunića još nisu podignute opštužnice.

  Protiv vršioca dužnosti odgovorne osobe u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu podneta je krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj I falsifikovala službene isprave.

  Ona se sumnjiči da je iskorišavanjem službenog položaja, nevršenjem službene dužnosti i prekoračenjem granice službenih ovlašćenja angažovala privatno lice da od aprila do maja okreči prostorije Zavoda, iako je znala da ta osoba nema registrovanu radnju za obavljanje ove delatnosti.

  Odgovorna osoba u turističkoj agenciji “  VIP tours & service” A.L.(40) uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 10.213.734  dinara.

  -On  se tereti da je od 2015. do 2017. godine u postupku javnih nabavki, čiji je predmet bilo da pribavljanje usluga organizacije ekskurzije srednjih škola u Nišu, podnosio ponude zasnovane na lažnim podacima o osiguranju učenika od posledica nesrećnog slučaja, koje osiguravajuća kuća nikada nije izdala-navode u MUP-u.

  U MUP-u dodaju da je na osnovu tako dostavljenih lažnih podataka A.L zaključio okvirne sporazume o realizaciji ekskurzija.


  ZBOG PRIVREDNOG KRIMINALA UHAPŠENO 27 OSOBA, A PROTIV 102 OSOBE PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE

  Pripadnici MUP-a su u više odvojenih akcija uhapsili 27 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 102 osobe zbog sumnje da su koruptivnim krivičnim delima i delima iz oblasti finansijskog kriminala oštetili budžet Srbije, privrednika i građana za više od 1,2 miliona evra.

  U akciji suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije uhapšeni su osumničeni na teritoriji Beograda, Niša, Aleksinca, Čačka, Pirota, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice I Subotice.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi