More

  Završen Nišvil onlajn, uz “nekoliko desetina hiljada posetilaca”

  • Na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi sinoć je završeno četvorodnevno onlajn izdanje 26. internacionalnog džez festivala Nišvil koje je preko interneta pratilo „nekoliko desetina hiljada ljudi“
  • Konačnu odluku o tome da li ćemo od 17. do 20. septembra održati i drugi deo festivala- uživo i uz prisustvo publike, donećemo 2. septembra, a ona će zavisiti od epidemiološke situacija i odluke Vlade Srbije, rekao je direktor Nišvila Ivan Blagojević

  Na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi sinoć je završeno četvorodnevno onlajn izdanje 26. internacionalnog džez festivala Nišvil koje je preko interneta pratilo „nekoliko desetina hiljada posetilaca“.

  – Drugi deo festivala biće nastavljen uživo i uz prisustvo publike od 17. do 20. septembra, ukoliko tok epidemije koronavirusa, kao i odluke Vlade Srbije to budu omogućile. Konačnu odluku o tome donećemo 2. septembra- rekao je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

  Na Nišvilu onlajn, od 13. do 16. avgusta, održano je 18 koncerata, među kojima su bili i nastupi kvarteta koji predvode ruski saksofonista Oleg Kirejev i srpski pijanista Vasil Hadžimanov, i dive srpskog džeza Nade Pavlović i njenog kvinteta.

  Najveće interesovanje gledalaca koji su pratili lajv prenose na Nišvil televiziji (http://nisville.com/live-stream/), preko kompjutera, tableta i smart telefona, privukli su nastupi  kvarteta Kirejeva i Hadžimanova, kao i Kralja Čačka.

  – Od rimskog doba do doba korone važi pravilo „hleba i igara“. Igara sada nema pa umetnici ne mogu da dođu ni do hleba kako bi sebi i svima nama očuvali mentalno zdravlje. Drago mi je ako smo organizacijom Nišvila onlajn bar delimično pomogli egzistenciju umetnicima koji od februara nisu nastupili nijednom, a i duhovno prehranili najvernije ljubitelje džeza- kazao je Blagojević.

  U okviru onlajn Nišvila održan su i Džez teatar, na kojem su izvedene četiri predstave, kao i Muvi samit, na kojem je prikazano 35 filmova. Organizovana je retrospektivna izložba radova sa prethodnih izdanja Striporame i likovne kolonije. Tokom održavanja koncerata na bini Letnje pozornice uporedo je izvođen  Strit art program slikanja džez grafita.

  Nišvil je, inače, trebalo da se održi u Niškoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu od 7. do 16. avgusta, a glavni program od 13. do 16. avgusta.

  Organizatori su prethodno saopštavali da su spremni da za festivalsku publiku „obezbede“ ne samo socijalnu distancu, zaštitne maske ili merenje temperature, već i testiranje.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi