More

  ZAŠTO KLINIČKI CENTAR KRIJE NAJNOVIJE PODATKE O EPIDEMIJI GRIPA U NIŠU?

  • Od prošle subote nema zvaničnih informacija o broju preminulih i zaraženih od gripa u Nišu jer je Klinički centar naprasno “ zaćutao”, što je uzmerilo deo javnosti u tom gradu
  • Pojedini mediji sumnjaju da je od gripa umrlo više od petoro ljudi, koliko je zvanično saopšteno
  • Direktor KC Zoran Radovanović nije odgovorio na pitanje  koliko je do danas hospitalizovanih i umrlih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti
  • Prema nezvaničnim informacijama, poslednja,  šesta žrtva gripa je niški školski policajac B.M. (43), koji je preminuo u noći između prošle subote i nedelje
  foto: Vesna Torović

  U Kliničkom centru(KC), na Infektivnoj klinici i Institutu za javno zdravlje u Nišu redovno su saopštavali podatke o broju zaraženih i umrlih od gripa, ali od prošle subote niko iz ovih zdravstvenih instutucija ne želi da pruži informacije o ovoj epidemiji.

  Posle prijavljivanja epidemije gripa u Nišu prošlog petka, na veb sajtu KC 9. februara je saopšteno da su od ove zarazne bolesti preminula još dvojica pacijenata, što je tada značilo da u Nišu ima ukupno pet žrtava.

  Međutim, posle toga o epidemije gripa je  “zaćutala” najveća zdravstvena institucija na jugoistoku Srbije.

  Ovakvo ponašanje nadležnih u institucijama uzmerilo je deo građana u Nišu, a pojedini novinari sumnjaju da je grip  u tom gradu odneo više od šest žrtava, za koliko se u javnosti saznalo.

  Direktor KC Niš Zoran Radovanović nije danas odgovorio  na pitanje “ Medijske kutije” koliko je do tog trenutka hospitalizovanih i preminulih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti.

  Na pozive ne odgovaraju ni portarol KC, kao ni nadležni na Institutu za javno zdravlje, a oni koji se jave upućuju da informacije ove vrste mogu da se dobiju u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut“. Direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić rekao je pojedinim medijima da „nije dobio dozvolu“ da saopštava takve podatke.

  U nedostatku zvaničnih informacija, nezvanični izvori su saopštili da je na Infektivnoj klinici  sada navodno smešteno 38 pacijenata, od kojih je 11 u teškom stanju i na respiratorima, te da se na Dečjoj klinici nalazi šestoro dece koja su „u dobrom stanju“, i kod koje „još nije potvrđen nijedan tip virusa“.

  Prema nezvaničnim informacijama, poslednja žrtva gripa je niški školski policajac B.M. (43), koji je preminuo u noći između prošle subote i nedelje, nakon što je  „primljen u vrlo teškom stanju“, te da je kod njega „analizom krvi potvrđena infekcija virusom AH1N1“.

  Prema zvaničnim podacima iz KC, 3. januara od posledica gripa preminuli su devojka N.M. (26) i Nišlija star 62 godine. Tri dana kasnije grip je odneo život S.R. (44), a u prošli petak i subotu od posledica te bolesti preminuli su M.S. (66) iz doljevačkog sela Orljane i Lj.H. (75) iz Niša.  Na veb sajtu KC-a 5. februara je objavljeno saopštenje da se uvodi zabrana poseta hospitalizovanim pacijentima „u cilju prevencije i kontrole širenja respiratornih infekcija“.


  RADOVANOVIĆ TVRDI DA NE ĆUTE O EPIDEMIJI GRIPA

  Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović nije se javljao na naše pozive, ali je u SMS poruci kratko odgovorio da “ nije tačno da ćute o epidemiji gripa i da su saopštili sve podatke”. Međutim, on nam nije dostavio najnovije informacije o broju preminulih i zaraženih od gripa.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi