More

  ZAPALJEN AUTOMOBIL SUPRUGE POLICIJSKOG INSPEKTORA

  • Vozilo je potpuno izgorelo jer je, po prvim nezvaničnim informacijama, poliveno zapaljivom tečnošću nakon čega je „delovano otvorenim plamenom“
  • Za sada se ne zna da li je meta napada bio policijski inspektor, njegova supruga ili drugo vozilo na parkingu
  • Prema dostupnim podacima, ovo je najmanje 12. paljevina automobila na niškim ulicama od kraja juna prošle godine
  • Među zapaljenim vozilima nalazili su se i automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura i direktora javnog predizeća Tržnica Gorana Đorđevića, koji su i funkcioneri SNS-a, kao i bivšeg zamenika načelnika niške policije Zorana Bogdanovića
  • Izvori iz policije i tužilaštva nezvanično su kazali da do sada nisu rasvetljene paljevine vozila dva gradska funkcionera, a da su rasvetljene tri paljevine
  • Zamenik gradonačelnika Banđur je nakon što je njegov automobil izgoreo, ocenio da paljevina „ima političku pozadinu“, te da sumnja da su u nju umešani „pojedini pripadnici SNS-a koji su u sprezi sa kriminalnim strukturama“.

  foto: Vesna Torović

  Automobil marke „BMW“ u vlasništvu supruge inspektora grupe za razbojništva odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš zapaljeno je noćas oko 3,45 časova na parkingu na Vizantijskom bulevaru.

  Vozilo je potpuno izgorelo jer je, po prvim nezvaničnim informacijama, poliveno zapaljivom tečnošću nakon čega je „delovano otvorenim plamenom“.

  Za sada se ne zna da li je meta napada bio policijski inspektor, njegova supruga ili drugo vozilo na parkingu.

  U požaru je oštećen i „golf“ koji je bio parkiran pored „BMW-a“.

  Policija je obavila uviđaj i obavešteno je osnovno javno tužilaštvo.

  Prema dostupnim podacima, ovo je najmanje 12. paljevina automobila na niškim ulicama od kraja juna prošle godine.

  Automobili su u većini slučajeva bili parkirani, a zapaljeni su noću.

  Među zapaljenim vozilima nalazili su se i automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura i direktora javnog preduzeća Tržnica Gorana Đorđevića, koji su i funkcioneri SNS-a, kao i bivšeg zamenika načelnika niške policije Zorana Bogdanovića, koji je nakon toga postavljen na funkciju načelnika pirotske policije.

  Među zapaljenim automobilima bila su i vozila policijskih službenika, kao i građana.

  Policija i tužilaštvo su, inače, do sada uglavnom ćutali ili davali šture informacije u vezi sa ovom serijom paljevina.

  Tako, zasada, javnost ne zna ni da li su slučajevi na bilo koji način povezani, jesu li motivi javne ili privatne prirode, postoje li nalogodavci, te koliko je izvršilaca i kakva je eventualna sprega među njima.

  Prema dostupnim podacima, do sada nisu rasvetljene paljevine vozila dva gradska funkcionera, koje su izazvale najveću pažnju javnosti.

  Zamenik gradonačelnika Banđur nedavno je kratko kazao da ni nakon devet meseci od paljevine njegovog automobila „nema nova saznanja o slučaju“.

  On je, međutim, nakon ovog incidenta, koji se dogodio sredinom novembra prošle godine, kazao da on „ima političku pozadinu“, te da sumnja da su u paljevinu umešani „pojedini pripadnici SNS-a koji su u sprezi sa kriminalnim strukturama“.

  On je tada pretpostavio da je konkretan povod za paljevinu njegovo protivljenje nepravilnostima na konkursu za izbor direktora deset najvećih gradskih javnih preduzeća.

  Nezvanični izvori iz PU Niš saopštili su da su do sada navodno od svih slučajeva rasvetljena tri-  paljevine dva automobila policijskih službenika i jednog građanina Niša.

  Nakon serije paljevina, početkom ove godine, smenjen je načelnik niške policije Ninoslav Mitić, a smena se dovodila u vezu sa „traljavom“ istragom u vezi sa ovim slučajevima.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi