More

  Vulin “smenio” načelnika Saobraćajne policije u Nišu

  • Dragan Pešić, načelnik Saobraćajne policije u Nišu, smenjen je danas, naveo je MUP
  • Ministar policije Aleksandar Vulin održao je sastanak sa rukovodstvom niške Policijske uprave, na kome je odlučeno da Pešić bude smenjen
  • MUP nije precizirao zašto je načelnik smenjen, kao i da li to ima veze sa saobraćajnom nesrećom u kojoj su 4. januara na trotoaru u Nišu stradala dva pešaka
  • Doneta je i odluka da se pojača kontrola saobraćaja u gradu i da se pojača prisustvo saobraćajnih policajaca kojima će pomoći kolege iz drugih policijskih uprava, saopštio je MUP
  • Zbog ove nesreće Nišlije su više puta protestvovale zahtevajući smenu načelnika Policijske uprave Slaviše Virijevića kao i bezbedniji saobraćaj u gradu

  Načelnik Saobraćajne policije u Nišu, Dragan Pešić smenjen je danas na sastanku koji je ministar policije Aleksandar Vulin održao sa rukovodstvom niške Policijske uprave, navedeno je u današnjem saopštenju Ministastva unutrašnjih poslova(MUP).

  U saopštenju nije precizirano zbog čega je načelnik  Pešić smenjen, kao i da li njegova smena ima veze sa  saobraćajnom nesrećom koja se dogodila 4. januara ove godine u niškom naselju Duvanište kada su dva pešaka poginula na trotoaru pošto je na njih naleteo automobil.

  -Na sastanku su analizirane i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nesreće u Duvaništu. Doneta je i odluka da se pojača kontrola saobraćaja u gradu i da se pojača prisustvo saobraćajnih policajaca kojima će pomoći kolege iz drugih policijskih uprava-saopštio je MUP, posle sastanka u Nišu, kome su osim Vulina prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić, kao i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

  Policijska uprava Niš će se, kako je navedeno, obratiti gradskom rukovodstvu sa konkretnim predlozima za poboljšanje saobraćajne infrastrukture u gradu.

  Nišlije su više puta protestovale, poslednji put prethodne subote, nakon ove saobraćajne nesreće, zahtevajući smenu načelnika Policijske uprave Slaviše Virijevića kao i bezbedniji saobraćaj u gradu.

  U nesreći koja se dogodila početkom ove godine na Bulevaru Medijana u Nišu stradali su Dejan Ilić (48), poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za južnu Srbiju i predsednik sindikata Sloga u kompaniji “Filip Moris” i dečak A. P.(12). Beograđanin N. S.(20) vozač “audija”, koji je pokosio pešake, uhapšen je, a na saslušanju se branio ćutanjem.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi