More

  VULIN: KADRI VESELJI MOŽE DOĐE U NIŠ, ALI ĆE BITI SPROVEDEN DO ISTRAŽNOG SUDIJE JER JE RATNI ZLOČINAC

  • Jedini način kako će Kadri Veselji (predsednik kosovskog parlamenta) da vidi Niš je sa lisicama, i pocijskom vozilu, pred istražnim sudijom i u zatvoru, kazao je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom Veseljijeve izjave da Niš istorijski pripada tzv. „Kosovu“ i da će ga osvojiti.
  • Posebno ne mogu sada to da urade kada čitav svet razume i vidi da se Aleksandar Vučić i naša država zalažu i bore za mir, poručio je on.
  • Vulin je istakao da EU u “najmanju ruku toleriše čoveka koji bi da zapali novi požar na Balkanu, a taj požar bez njihove dece neće moći da prođe”.
  • Veselji je januara ove godine upozorio Srbiju da „ne pokušava da se vrati na Kosovo” jer se Albanci neće zaustaviti do Niša”.
  • Sigurno je da to ne doprinosi stabilizaciji situacije, ali ova izjava ima istorijsko uporište, zapisano u knjigama objavljenim u Srbiji – kazao je Veselji.
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio je Kadrija Veseljija kao pravog “gospodara iz senke”.

  foto; Ministarstvo odbrane

  Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je predsedniku Skupštine Kosova Kadriju Veseljiju da “kad god bude poželeo, može pređe administrativnu liniju, ali da će ga vlasti Srbije  stražarno sprovesti do istražnog sudije i upoznati s pritvorskim kapacitetima u Nišu, što on kao ratni zločinac svakako zaslužuje”.

  Ministar odbrane je ovo rekao povodom Veseljijeve izjave da Niš istorijski pripada tzv. „Kosovu“ i da će ga osvojiti.

  -Pre nego što pošalje bilo čije dete da izgubi glavu, neka se prvo suoči sa pravdom i zločinima koje je počinio i to je jedini način kako će on videti Niš – sa lisicama, u policijskom vozilu, pred istražnim sudijom i odgovarajućim zatvorskim kapacitetima, pojasnio je Vulin.

  Prema njegovim rečima, teroristi OVK-a nisu došli ni do Niša, ni mnogo dalje, ni u vreme kada je iza njih stajala sva sila NATO pakta.

  – Naravno da to ne mogu ni sada da urade, a posebno ne sada kada čitav svet razume i vidi da se Aleksandar Vučić i naša država zalažu i bore za mir, a ne da neko drugi gine i da se narodi ovde sukobljavaju i gledaju kako im generacije nestaju u ratnim sukobima, kazao je ministar odbrane.

  Vulin je pozvao čelnike  Evropske unije da već jednom progovore i kažu „da li taj čovek, koji neprekidno poziva na rat i sukobe, govori i u njihovo ime“.

  – Još ne znamo da li stranci koji vladaju na Kosovu i Metohiji vladaju  imaju podršku EU. Ako daju podršku onda moraju da objasne biračima u zemljama Evropske unije da podržavaju čoveka koji bi sutra njihovu decu da šalje u neki novi rat-rekao je on.

  On je istakao da EU u “najmanju ruku toleriše čoveka koji bi da zapali novi požar na Balkanu, a taj požar bez njihove dece neće moći da prođe”.

  – Ako im je stalo do mira i stabilnosti, do njihove dece, neka već jednom obuzdaju ovog ratnog huškača, neka omoguće da pravda stigne do njega i to će biti sasvim dovoljno, precizirao je ministar odbrane.

  foto: FB profil Kadrija Veseljij

  Podsetimo, Veselji je januara ove godine upozorio Srbiju da „ne pokušava da se vrati na Kosovo” jer se Albanci neće zaustaviti do Niša”.

  – Ako sukob ponovo počne i neko pokuša da ga podstakne, on se ne bi zaustavio samo sa Kosovom. Kosovo ne bi bilo bojno polje. Nisu mi nepoznate pretnje, čak ni one da se Albanci neće zaustaviti do Niša-rekao je tada Veselji.

  Predsednik Skupštine Kosova ocenio je, međutim, da to sigurno ne doprinosi stabilizaciji situacije.

  -Ali ova izjava ima istorijsko uporište, zapisano u knjigama objavljenim u Srbiji – kazao je Veselji.

  Prema njegovim rečima, Srbija, bi, radi sopstvene budućnosti, trebalo da se dogovori sa Prištinom i izvini zbog „zločina počinjenih na Kosovu u vreme Slobodana Miloševića“.

  Posle te izjave Veselji je u više navrata izjavljivao da će “ Preševska dolina postati deo Kosova”.


  Kadri Veselji “gospodar iz senke”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio je Kadrija Veseljija kao pravog “gospodara iz senke”.

  Inače, osim što je aktuelni je predsednik kosovskog parlamenta, Veselji je  i lider Demokratske partije Kosova (DPK). Na tu funkciju je izabran kad je njegov bliski prijatelj Hašim Tači izabran za kosovskog predsednika.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi