More

  Vučić se nada se da će vanredno stanje biti ukinuto do kraja meseca

  • Predsednik Srbije ocenio je  danas u Nišu da je narednih 10 dana ključno za borbu protiv koronavirusa
  • Nadam se da ćemo biti u poziciji da do pre kraja meseca ukinemo vanredno stanje, rekao je on
  • Predsednik Srbije je u Nišu uručio devet novih kliničkih respiratora
  • On je kazao da je hala “Čair” puna i da se zato kasarna u Pantelej i hotel “Nais” pripremaju za lakše pacijente
  • Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je u Nišu hospitalizovano i dete od tri  godine zbog koronavirusa
  foto: Instagram profil buducnostsrbijeav

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  izjavio je danas u Nišu da je narednih 10 dana ključno i da veruje da se do 20. aprila rešava sudbina našeg odnosa prema koronavirusu.

  Nadam se da ćemo biti u poziciji da do pre kraja meseca ukinemo vanredno stanje. To je moja nada, nije moja prognoza, jedva čekam da ga ukinemo. To bi značilo i da sebe oslobodim ćutanja onih koji nisu radili u interesu Srbije, a ne mislim čak na političke protivnike -rekao je Vučić, koji je danas u Nišu uručio dva kamiona medicinske opreme.

  On je dodao da se zaštitna oprema i materijali Nišu šalju na svakih sedam dana.

  -Od juče je stiglo devet novih kliničkih respiratora, ukupno 29 u poslednjih mesec dana, kao i 20 neinvanzivnih kliničkih respiratora-rekao je on.

  Vučić je precizirao da se više objekata u Nišu priprema za lakše pacijente, jer je hala “Čair” puna i da će među tim objektima biti kasarna u opštini Pantelej i hotel Nais, kao i da će biti pripremljena transportna vozila za prebacivanje iz privremenih bolnica u Klinički centar Niš.

  On je dodao da se zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu razmatra da se bolnica u Leskovcu pretvori u kovid bolnicu.

  Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je ova nedelja teška jer je u Nišu hospitalizovano i  dete od tri  godine zbog koronavirusa.

  -Takva će biti i sledeća sedmice i da se očekuje rast broja obolelih do Uskrsa, ali da je epidemiološka prognoza da će posle Uskrsa početi da opada broj obolelih-rekao je Tiodorović i dodao da je jedini način da se izborimo je da ovih 14 dana budemo disciplinovani i da shvatimo da ovo nije pitanje demokratije, već civilizacije.

  On je dodao da je za sada izbegnut „italijanski scenario“ i da Srbija ima epidemiološku krivu koja ima blažu tendenciju rasta od zemalja koje imaju veće zdravstvene sisteme.


  U Srbiji od korone preminulo još pet osoba, u Nišu na respiratoru 19 pacijenata

  U poslednja 24 sata u Srbiji je preminulo još pet osoba od koronavirusa, čime je ukupan broj umrlih porastao na 71. Hospitalizovano je 2.107 pacijenata, a na respiratoru je ukupno 136 pacijenata.

  U Kliničkom centru u Nišu danas do 13.30 časova  hospitalizovano je 134 pacijenta, od kojih je 19 priključeno na aparate za veštačku ventijaciju, koji se nalaze u jako teškom opštem stanju.

  U privremenoj bolnici u hali “Čair” i hotelu “ Centroturist” trenutno je smešteno 279 ljudi pozitivnih na koronavirus, sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma.

  Do danas u 15 časova u Srbiji je registrovano ukupno 3.105 potvrđenih slučajeva COVID 19.

  Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.893 osobe od kojih je 238 pozitivno.

  Do danas je u Srbiji testirano ukupno 14.240 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi