More

  VUČIĆ: REFERENDUM O KOSOVU

  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Nišu da bi pitanje statusa Kosova i Metohije moglo da se reši referendumom na kojem će građani kazati šta misle i ocenio da od pitanja Kosova zavisi budućnost Srbije.
  • On je demantovao medijske informacije da je sa pojedinim predstavnicima Kosova navodno razgovarao o razmeni teritorija, odnosno o ustupanju severa Kosova Srbiji koja bi za to Kosovu dala saglasnost za stolicu u Ujedinjenim nacijama, kao i neke opštine na jugu Srbije.

  foto: Vesna Torović

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Nišu da bi pitanje statusa Kosova i Metohije moglo da se reši referendumom na kojem će građani kazati šta misle i ocenio da od pitanja Kosova zavisi budućnost Srbije.

  On je demantovao medijske informacije da je sa pojedinim predstavnicima Kosova navodno razgovarao o razmeni teritorija, odnosno o ustupanju severa Kosova Srbiji koja bi za to Kosovu dala saglasnost za stolicu u Ujedinjenim nacijama, kao i neke opštine na jugu Srbije.

  – Šta ja da predam što Đilas, Janković i Jeremić već nisu predali i izgubili- rekao je on, najavljujući da Srbiji predstoji teška borba za očuvanje nezavisnosti u kojoj mora da vodi računa i o budućnosti naroda u Srbiji na Kosovu.

  – Ja svim svetskim liderima kažem u oči sve što niko nije smeo da im kaže do sada, ali pri tom vodim računa o ugledu Srbije. Moramo da hodamo po tankoj žici. Naša pozicija je teška i moramo da pokušamo da izvučemo što više a damo što manje, kazao je on.

  On je dodao da je poseban problem što Beograd ne pregovara sa predstavnicima Albanaca sa Kosova već sa „njihovim moćnim zaštitinicima koji su nas 1999. godine bombardovali, a nakon toga priznali nezavisnost Kosova“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi