More

  VUČIĆ: PROTESTI SU TUPAVI I U NJIH JE UMEŠAN STRANI FAKTOR

  • Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je danas da su „po Ustavu aerodromi državni“, ne precizirajući odredbe koje to regulišu
  • On je ocenio da su građanski protesti zbog namere države da besplatno preuzme niški aerodrom „tupavi“ i da su u njih „upetljani strani faktori“.

  foto: facebook profil

  Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je danas da su „po Ustavu aerodromi državni“ i ocenio da su građanski protesti zbog namere države da besplatno preuzme niški aerodrom „tupavi“ i da su u njih „upetljani faktori iz inostranstva“.

  Vučić nije preciznije obrazložio tvrdnju da su po ustavu svi aerodromi u Srbiji „državni“, što, inače, Ustav ne navodi i ne implicira.

  On nije precizirao ni koji su „faktori iz inostranstva upetljani“ u građanske proteste, obrazloživši to rečima da je kao visoki državni funkcioner „potpisao da ne sme da iznosi tajne“.

  Ipak, kazao je, za takvu tvrdnju „ima dokaza koliko hoćete“.

  – Kad vidite da postoje oni iz inostranstva koji su za te demonstracije zainteresovani i da žele i da ih podstaknu, onda se zapitam šta sam ja to zgrešio – rekao je Vučić za Pink.

  On je naglasio da ne razume proteste u Nišu, jer aerodrom prelazi “iz državne u državnu svojinu, a i na jednom i na drugom nivou je ista partija na vlasti”, ne pojasnivši kakva je veza sastava vladajuće stranačke koalicije sa javnom svojinom.

  – Nišlije se ponašaju kao da aerodrom prelazi u ruke Butana ili Nepala- optužio je on protesno „ponašanje“.

  Niški SNS je saopštio da će Vučić doći u Niš 25. aprila, a da će sednica Skupštine grada, na kojoj će se se naći odluka o besplatnom ustupanju niškog aerodroma državi, održati posle prvomajskih praznika.

  Vučić će formalno posetiti  zbog „novih investicija“, ali pre svega zbog odluke o poklanjanju niškog aerodroma Republici, u čiju opravdanost bi trebalo da ubedi kolebljive odbornike iz svoje stranke, skupštinske većine i građane.

  Gradsko veće Niša je krajem marta donelo odluku o prenosu osnivačkih prava, imovine, licenci i sertifikata niškog aerodroma sa Grada na Republiku, a na preporuku Vlade Srbije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi