More

  Vučić pred izbore “svečano otvorio“ Naučno-tehnološki park u Nišu, koji ne radi

  • Iako Naučno-tehnološki park u Nišu počinje da radi 1. avgusta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 9. juna prisustvovao “svečanom otvaranju“
  • Direktor Naučno-tehnološkog parka(NTP) Milan Ranđelović  tvrdi da se nije radilo ni o kakvom predizbornom otvaranju, već da je Vučić došao na svečanost kojom je obeležen završetak svih građevinskih radova.
  • On je rekao da je zgrada završena i opremljeno je skoro 70 odsto od planiranog, kao i da je  izabrana 31 firma, koje su sada članovi NTP
  • Ranđelović je kazao da će uslovi za start-up kompanije biti mnogo povoljniji od onih za tehnološko-razvojne firme jer država želi da pomogne početnike u biznisu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  prisustvovao je 9. juna “svečanom otvaranju“ Naučno-tehnološkog parka u Nišu, iako se kompanije koje su potpisale ugovor još nisu uselile u tu zgradu, koja će početi da radi 1. avgusta.

  Direktor Naučno-tehnološkog parka(NTP) Milan Ranđelović  tvrdi da se nije radilo ni o kakvom predizbornom otvaranju, već da je Vučić došao na svečanost kojom je obeležen završetak svih građevinskih radova.

  -Nismo ni rekli da je NTP otvoren, nego samo da smo priveli kraju građevinske radove. Hteli smo da obeležimo što je zgrada završena i opremljeno je skoro 70 odsto od planiranog. Do sada smo izabrali firme koje su se javile preko javnog poziva i koje su sada članovi Naučno-tehnološkog parka. Sa njima su potpisani ugovori , i dobile su prostor za rad-rekao je Ranđelović.

  On je dodao da se sada pripremaju tenderi za održavanje i obezbeđenje, opšta akta privrednog društva, kućni red, kao i još neki detalji za funkcionisanje NTP.

  -Trenutno mi pripremamo tendere za obezbeđenje i održavanje, jer mi treba da preuzmemo formalno objekat. Radimo opšta akta privrednog društva, kućni red, te neke detalje u smislu načina funkcionisanja samog NTP-rekao je direktor.

  Prema njegovim rečima, tokom jula je planirano da se firme koje su izabrane za stanare usele i prilagode novom prostoru.

  -Ugovor je do sada dobila 31 firma, u kojima radi 442 radnika među kojima su uglavnom mladi i visokoobrazovani ljudi.  U NTP će raditi tehnološko-razvojne firme i one će morati kompletno da opreme prostor koji dobiju svojim nameštajem i opremom. Članarina za tu grupu firmi za iznajmljeni prostor je sedam evra po kvadratnom metru, plus PDV i troškovi održavanja-objasnio je on i dodao da je poziv kompanijama i dalje otvoren.

  Za start-ap kompanije, kako je rekao Ranđelović, uslovi su mnogo povoljniji jer će se useliti u prostor koji je već opremljen nameštajem.

  foto: NTP

  -Nama je cilj da pomognemo razvoj tih start-ap firmi, te će one morati da unesu samo svoju opremu. Članarina za prostor za njih je jedan evro po kvadratnom metru, uz PDV i troškove održavanja. Ta cena će važiti u prvih šest meseci, a nakon toga će biti viša za jedan evro, na svakih pola godine. Tek kad prođu tri godine te kompanije će plaćati po šest evra, a to je period u kome bi trebalo da razviju svoj biznis i da mogu  da plate tu cenu-precizirao je direktor NTP.

  Ranđelović je napomenuo da će biti  raspisan poseban javni poziv za kompanije koje su stanari, pre svega za start-ap kompanije, koje će moći da dobiju finansijsku pomoć, pre svega od Vlade Švajcarske.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi