More

  VUČIĆ: POSLE DECENIJA I GODINA PROPADANJA MORAMO DA PRIMENIMO NAJTEŽU TERAPIJU I TO SAOPŠTIMO NARODU

  • Svuda imamo pravo da gubimo, ali to pravo nemamo kada je reč o budućnosti naše dece, a nju obezbeđuju nove fabrike, nova radna mesta i veće plate, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Nišu, gde je prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Cumtobel
  • Posle godina i decenija propadanja moramo da povlačimo teške poteze i preduzmemo nepopularne mere,kao i da sve to jasno kažemo narodu, jer se rak ne leči aspirnom, rekao je on
  • On je dodao da će Srbija „za nekoliko godina, kroz povećanje plata i penzija, početi da vraća i naše ljude iz inostranstva“
  • Austrijaska kompanija Cumtobel u nišku fabriku treba da uloži 30,6 miliona evra, a da do 2021. godine uposli 1.100 radnika
  • Prema podacima Razvojne agencije Srbije, državne subvencije za zapošljavanje 1.100 radnika iznose ukupno nešto više od osam miliona evra, odnosno  7.280 evra po novootvorenom radnom mestu.

  foto: Vesna Torović

  Svuda imamo pravo da gubimo, ali to pravo nemamo kada je reč o budućnosti naše dece, a nju obezbeđuju nove fabrike, nova radna mesta i veće plate, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Nišu, gde je prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Cumtobel.

  On je kazao da „iako smo na jednom planu polItički poraženi, politiku rezutata niko ne može da pobedi“.

  – Moramo posle godina i decenija propadanja da povlačimo teške poteze. Na takvu situaciju moramo da primenimo najtežu terapiju i preduzimamo nepopularne mere, kao i da sve to jasno kažemo narodu. Rak se ne leči aspirinom. To smo radili do sada, a radićemo u u budućnosti- kazao je on.

  Vučić je kazao da od direktnih stranih investicija u regionu 55 odsto stiže u Srbiju, da je „dinar čvrst i sabilan već šest godina“, da „imamo suficit u budžetu tri godine“ i da „imamo stalno smanjenje javnog duga“, koji će, kako je rekao, od januara sledeće godine iznositi do 48 odsto bruto domaćeg proizvoda.

  – Uprkos takvim rezultatima, još uvek nisam zadovoljan je možemo još bolje- rekao je.

  Prema njegovim rečima, Srbija će „za nekoliko godina, kroz povećanje plata i penzija, početi da vraća i naše ljude iz inostranstva“.

  Najavio da će pet okruga-  Pčinjski, Jablanički, Toplički, Pirotski i Nišavski „imati svu podršku države Srbije“, koja „hoće da uloži još više u taj deo zemlje“.

  Novinarima je saopšteno da je u niškoj fabrici Cumtobel, u kojoj se  proizvode sijalice i komponenete za rasvetu, već uposljeno oko 300 radnika, a kada ona bude radila punim kapacitetom biće ih do 1.100.

  Ova austrijska kompanija bi do 2021. godine trebalo u fabriku da uloži ukupno 30,6 miliona evra.

  Okupljenima i javnosti nije saopšteno da, prema podacima Razvojne agencije Srbije,  državne subvencije za zapošljavanje budućih 1.100 radnika iznose nešto više od osam miliona evra, odnosno  7.280 evra po novootvorenom radnom mestu.

  Kompanija ima obavezu da ovaj broj radnika zaposli do 2021.godine.

  Nakon otvaranja Cumtobela, Vučić se sastao sa predstavnicima kompanije Ziđin i Nevsun, kao i sa gradonačelnicima, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

  Vučić će sutra prisustvovati i svečanom otvaranju filipinske fabrike IMI,  na lokaciji Lozni kalem, pored Niške Banje.

  Fabrika će proizvoditi elektronske auto-komponente, a prema najavama, u njenom pogonu biće uposljeno 1.250 radnika, od kojih 500 inženjera.

  IMI je šesta fabrika koja se otvara u Nišu u poslednje dve godine, zbog čega je, kako naglašavaju gradski zvaničnici, od 2015. godine do danas broj nezaposlenih smanjen sa 36.000 na 25.000.


  VIŠE DESETINA AUTOBUSA IZ CENTRALNE I JUŽNE SRBIJE

  Vučića je ispred Cumtobela dočekao transparent “Dobro došao predsedniče” i više hiljada ljudi.

  Put do Cumtobela zakrčilo je više desetina autobusa čije su registarske tablice su govorile da su pristalice dovezene iz centralne i južne Srbije- Beograda, Despotovca, Jagodine, Negotina, Vranja, Kruševca, Prokuplja, Pirota, Leskovca, Zaječara, Aleksinca…

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi