More

  Vučić: Parlamentarni izbori 21. juna

  • Posle sastanka sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, Vučić je najavio da će izbori biti održani 21. juna
  • On je kazao da u maju neće biti skupova, posebno ne u zatvorenom prostoru, kao i da će u junu zavisiti od mišljenja lekara i epidemiologa
  • Razgovarali smo o atmosferi iz različitih uglova i posle ovog teškog vremena treba da stvorimo demokratsku atmosferu i izaberemo rukovodstvo, Narodnu skupštinu, a potom i Vladu koja će da služi interesima građana-naglasio je Vučić.
  • On je kazao da će „lično pokušati i zamoliti saradnike da kampanji pristupe u duhu tolerancije, ozbiljnosti i odgovornosti”
  • Sastanku su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić I predsednica Skupštine Maja Gojković, kao i predstavnici partija koje su već najavile da neće bojkotovati predstojeće izbore

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će parlamentarni izbori biti održani 21. juna 2020. godine.

  On je posle sastanka sa predstavnicima parlamentarmoh partija koje će izaći na predstojeće izbore rekao da je prihvatio predlog pojedinih stranaka kojima je bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora.

  -Prilično je  izvesno da u maju neće biti skupova, svakako ne većih, posebno ne u zatvorenom prostoru. Što se tiče skupova u junu čekamo mišljenje lekara i epidemiologa, tako da to  neće zavisiti od nas, zavisiće od stanja zdravlja nacije i od nivoa epidemije s kojim ćemo se u tom trenutku suočavati-kazao je Vučić.

  Predsednik Srbije je rekao da ono što bi moglo da predstavlja problem jeste dostupnost notara za overu potpisa, dodajući da je među strankama koje će izaći na izbore postignut dogovor da osim notara i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise za lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore.

  -Razgovarali smo o atmosferi iz različitih uglova i posle ovog teškog vremena treba da stvorimo demokratsku atmosferu i izaberemo rukovodstvo, Narodnu skupštinu, a potom i Vladu koja će da služi interesima građana-naglasio je Vučić.

  On je istakao da će  „lično pokušati i zamoliti saradnike da kampanji pristupe u duhu tolerancije, ozbiljnosti i odgovornosti“ i svima poželeo uspeh na izborima.

  Sastanku su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković, zatim predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik SPAS Aleksandar Šapić, predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik SVM Ištvan Pastor, predsednik Stranke slobode i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnici SRS, „Zavetnika“, Ujedinjene demokratske Srbije (koju čine LSV, Stranka moderne Srbije, pojedini poslanici koji su do skoro bili u DS ili SDS i nekadašnji članovi LDP) i predstavnici pokreta „1 od 5 miliona“.

  Do sada je, početkom marta, predato devet lista.

  Vučić je prethodno najavio da će izbori biti održani 14. ili 21. juna 2020. godine.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi