More

  Vučić: Osvojio sam oko 60 odsto, a Ponoš 17,7 odsto

  • Aleksandar Vučić, predsednik SNS rekao je večeras da je pobedio u prvom krugu na predsedničkim izborima
  • On je naveo da je Zdravko Ponoš osvojio 17,7 odsto glasova
  • Lista SNS osvojila je 44 odsto, a Ujedinjena opozicija 13,6 odsto, rekao je Vučić
  • Izborni štab Ujedinjene opozicije u Nišu saopštio je večeras da je Vučić u tom gradu dobio 36 odsto, a Ponoš 18 odsto glasova

  Predsednik SNS Aleksandar Vučić saopštio je večeras da na predsedničkim izborima osvojio od 59,9 do 60,01 odsto, dok je Zdravko Ponoš dobio 17,7 odsto.

  -Drugi put zaredom sam uspeo da na predsedničkim izborima pobedim u prvom krugu, što nikome nije pošlo za rukom-rekao je Vučić.

  Prema njegovim rečima, Miloš Jovanović 5,9 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski ima nešto manje od 4,5, a Boško Obradović 4,4 odsto.

  -Kada je reč o parlamentarnim izborima, prema podacima SNS, a sa podacima sa KiM i najvećim delom inostranstva, lista „Zajedno možemo sve“ osvojila je 44 odsto glasova, lista „Za ujedinjenu Srbiju“ osvojila je 13,6, Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, Moramo 4,7, a 3,8 osvojili su Zavetnici i Dveri, dok su 2,2 i 2,3 Radikali i Suverenisti-naveo je on.

  On je istakao kako je na Kosovu dobio više od 90 odsto glasova, gotovo 90 odsto je dobio i u Republici Srpskoj, zbog čega je zahvalan svima.

  Vučić je rekao i da su liste SNS i Dragana Đilasa pretrpele najveće udare i da su drugi zbog toga dobili lagane poene.

  Nije želeo ništa da prejudicira za beogradske izbore, ali je rekao da će biti deo beogradske vlade.

  Izborni štab koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije u Nišu saopštio je večeras da je po rezultatima sa 10 odsto obrađenih biračkih mesta u tom gradu, predsednički kandidat liste oko Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić osvojio 36 odsto glasova koliko je dobila i lista SNS za Skupštinu Srbije.

  Predsednički kandidat liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš dobio je 18 odsto glasova koliko je osvojila i lista te koalicije za parlamentarne izbore.

  Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević ocenila je da su današnji izbori bili „možda najnepošteniji u Srbiji ikada“.

  -Zahvaljujemo se svim kontrolorima opozicije jer su se lavovski branili svaki glas na biračkom mestu-rekla je Milošević novinarima u izbornom štabu koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

  Ona je dodala da je bilo mnogo nepravilnosti na biračkim mestima i da su u Nišu glasali i „fantomski“ birači.

  Republička izborna komisija saopštila je večeras da će prve preliminarne rezultate saopštiti tek sutra. Pre dve godine RIK je prve izbore objavio u 23 časa.

  Novinarku Medijske kutije nisu pustili u sedište SNS u Nišu

  Novinarka Medijske kutije pokušala je da uđe u prostorije Gradskog odbora SNS u Nišu kako bi dobila informacije o rezultatima izbora, ali su joj članovi te stranke bukvalno zatvorili vrata ispred nosa.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi