More

  VUČIĆ OPTUŽIO GLAVNOG UREDNIKA “DANASA” PETROVIĆA ZA FALSIFIKOVANJE PISMA NJEGOVE SAVETNICE ZA MEDIJE

  • Predsednik Aleksandar Vučić tvrdi da su redakcija „ Danasa“ i glavni i odgovorni urednik Dragoljub Petrović falsifikovali pismo njegove savetnice za medije Suzane Vasiljević.
  • Vučić je kazao da ovaj list napada „ Suzanu jer ne može da se brani, nego kad im pošalje pismo oni ga falsifikuju“.
  • Redakcija „Danasa“ demantuje Vučićeve navode i tvrdi da im je „ Vasiljevićeva dva puta slala pisma i da su oba objavljena integralno bez ikakve cenzure, a kamoli falskifikovanja“.
  • Predsednikova savetnica je reagovala zbog pisanja lista „ Danas“ da su srpski novinari pomešali nagradu za mir „ Zlatni lav“, kojom je nagrađen Vučić, sa nagradom Venecijanskog filmskog festivala.

  foto: Vesna Torović

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je  glavnog i odgovornog urednika dnevnih novina  “Danas”  Dragoljuba Petrovića da je falsifikovao pismo koje je njegova savetnicu za medije Suzanu Vasiljević uputila ovom listu.

  – Oni napadaju Suzanu zato što ne može da se brani. Suzana kad im pošalje pismo oni ga ne objave, već falsifikuju deo njenog pisma- rekao je Vučić za TV Pink.

  Redakcija  lista “Danas”, međutim, tvrdi  “da navodi predsednika Srbije ne odgovaraju istini”.

  -Naime, Vasiljevićeva se u dva navrata obratila našem listu, prvobitno novinarki Katarini

  foto: privatna arhiva

  Živanović i urednici Jasmini Lukač, a potom i glavnom uredniku Petroviću. Oba pisma su objavljena integralno,bez ikakve cenzure a kamoli falsifikovanja. Jedina redakcijska intervencija na pismima je bila stavljanje naslovnog bloka.-navodi redakcija.

  Redakcija dodaje da je  “Danas” jedan od retkih medija u Srbiji koji objavljuje svaki demanti i reakciju na tekstove objavljene na njegovim stranama.

  -Reakcije savetnice predsednika Vučića smo uvek objavljivali, bez ikakve cenzure ili intervencije, u skladu sa profesionalnim standardima i novinarskim kodeksom-navode u “Danasu”.

  Inače, predsednikova savetnica za medije pisala je “Danasu” jer je 4.decembra na naslovnoj strani objavljen tekst pod naslovom “ Zlatni lav i druge vesti”,povodom Vučićeve nagrade za mir “Zlatni lav”, u kojem se navodi da su novinari srpskih medija to priznanje pomešali sa nagradom Venecijanskog filmskog festivala.

  -Navodite takođe da „zli jezici kažu da je to jedna od onih nagrada koje organizatori ponude za određenu sumu novca…“, a na kraju teksta: „Ovo su samo neke od tema kojima bi mogla da se bavi savetnica predsednika Suzana Vasiljević u borbi protiv lažnih vesti, koju je nedavno najavila. Baš u Veneciji – navela je savetnica u pismu listu “ Danas”.

  Ona je dodala da “joj je drago što podržavaju njenu želju za uspostavljanjem sistema borbe protiv lažnih vesti”.

  – S obzirom da ste saglasni sa mojom „borbom“ protiv lažnih vesti, možda bi bilo dobro da počnete sa ličnim zalaganjem u sopstvenoj kući. Ponekad bi bilo korisno očistiti „đubre“ u sopstvenom dvorištu pa tek onda preći na tuđe – konstatovala je predsednikova savetnica za medije.


  PRE VUČIĆA “ZLATNOG LAVA” DOBIO LOKALNI PROIZVOĐAČ TESTENINE

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nagrađen je priznanjem italijanskog preduzetnika Sileno Kandelarezi, koje je to organizuje uz podršku Foedus fondacije.

  Kandelerazi je pre nekoliko godina  počeo  da registruje brendove vezane za slavni filmski festival u Veneciji, a odnedavno i da dodeljuje nagrade koje nose gotovo identičan naziv filmskom Gran priju.

  Nagrada se dodeljuje više puta godišnje, za mir i za preduzetništvo, a prethodni laureat ove druge bio je – upravo lokalni proizvođač testenine.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi