More

  VUČIĆ: NISMO NI BLIZU DOGOVORA OKO KOSOVA, ZATO SRBI JUŽNO OD IBRA NEMAJU RAZLOGA ZA ZABRINUTOST

  • Nemamo podršku Evropske zajednice za dogovor sa Albancima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • On je kazao da je “na Kosovo došao sa idejom da sačuvamo mir, ali I planovima I investicijama”.
  • Jezero je od ogromnog značaja i za Srbe i za Albanace i na Gazivodama se najbolje vidi težina teške političke borbe, koju ćemo, nadam se, moći da prevaziđemo-ocenio je predsednik Srbije.
  • Vučić je rekao da je Srbija u hidroelektranu na Gazivodama uložila 217 miliona,a treba i još 12 miliona evra.
  • Na svim putevima oko Kosovske Mitrovice I Zubinog potoka postavljene su jake snage kosovske policije, naoružane dugim cevima.
  • Vučić će sutra u podne da govori na mitingu u Kosovskoj Mitrovici.

  foto: Vesna Torović

  Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas na Kosovu da “Srbi južno od Ibra nemaju razlog za zabrinutost zato što nismo blizu bilo kakvog dogovora”.

  -Nemamo za to podršku Evropske zajednice, najmoćnije evropske sile, tako da je položaj Srba južno od Ibra veoma težak-rekao je Vućić okupljenim Srbima u Lešku.

  Vučić je precirao da je na Kosovo došao “ sa idejom  da čuvamo mir, stabilnost, i da pokušamo da pravimo bolje odnose Srba i Albanaca”

  -Bez Gazivoda nema ostanka ni opstanka na ovom području. Došao sam s porukom mira, ali i planovima i investicijama-poručio je predsednik Srbije.

  On je dodao da će u Zubinom Potoku biti obnovljen “ Simpov” pogon, da  biti napravljen za preradu voća i povrća, kao I da bi trebalo da se napravi pogon za preradu ribe, jer je “kažu da je ovde najbolji smuđ”.

  -Jezero Gazivode je od ogromnog  značaja i za Srbe i za Albanace i na Gazivodama se najbolje vidi težina problema, teške političke borbe koje smo imali, a koje se nadam da ćemo moći da prevaziđemo-ocenio je Vučić.

  On je konstatovao da se “preko ovog jezera i hidroelektrane vidite težinu i dubinu svih naših neslaganja”.

  -Srbija je uložila 217 miliona i još 12 miliona evra treba da uplatimo, radovi se završavaju krajem septembra .Napravili smo investicioni plan i program i to je ono što je najvažnije što se tiče ove posete-dodao je Vučić

  On je naglasio da Srbija dosta pomaže Srbima južno od Ibra.

  -Ma koliko mi ulagali, a ulagaćemo i ulagaćemo, oni moraju da žive svakodnevno, da rade-rekao je on.

  Vučić je kazao da “ nam ne pada nam na pamet da oni ostanu bez srpskog državljanstva”.

  -Ukoliko bi se sve ovo promenilo i rekli Vučiću mi jedva čekamo da čujemo tvoje predloge, biće daleko bolji život Srba-rekao je predsednik Srbije,

  Na putevima ka hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin potok, prvoj tački posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, danas su prisutne  jake snage pripadnika kosovske policije, naoružanih dugim cevima.

  I na na putu od Kosovske Mitrovice do Leška na svakom kilometru postavljene su patrole kosovske policije. Duž celog puta vijore se zastave Srbije i istaknuti su bilbordi dobrodošlice predsedniku Srbije

  Na kilometar od administrativnog prelaza Brnjak, u opštini Zubin Potok, preko koga je Vučić ušao na Kosovo, iz pravca centralne Srbije, policija preusmerava sva vozila na drugi pravac, tako da samom prelazu nije moguće prići.

  Predsednik Srbije sutra u podne obratiće se  građanima na velikom mitingu u Kosovskoj Mitrovici.


  Vučić u petak uveče odlučio da će, ipak, ići na Kosovo

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u obraćanju naciji rekao da je tek tada odlučio da će za vikend ići na Kosovo jer su problem oko njegove te njegove posete počeli pre 72 časa.

  -Prvo je vršen veliki pritisak na poslanike iz redova Srpske liste da glasaju za Fatmira Ljimaja kao vođu pregovaračkog tima Prištine. To nije bilo moguće, jer je čovek  optužen za najteže zločine protiv našeg naroda – konstatovao je Vučić.

  On je dodao da je nakon toga Marku  Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

  -Nakon toga pojačani si pritisci, posle kojih je usledio odlazak u Brisel. Prethodnih nekoliko dana bili su teški i za narod na Kosovu i za predstavnike, i za nas koji predstavljamo Srbiju na međunarodnoj areni – rekao je Vučić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi