More

  VUČIĆ: NIŠKI AERODROM PRIPADA DRŽAVI SRBIJI

  • I da ostavimo po strani što je po Ustavu Srbija nadležna za Niški aerodrom, SNS ga je podigao, a ne DS, izjavio je Vučić.
  • Ja sam pitao Anu(premijerka Srbije Brnabić) i ona je trebala da bude konsultovana i da konsultuje druge. Pitaju se neki zašto. Znači država treba da bude tu kada trebaju pare, a da vi budete baje- ocenio je Vučić.
  • Vučić rekao premijerki Srbije Ani Brnabić da se ne pravda što je donela odluku.
  • Vučić ponovio da su ga napadali u Nišu i dodao ne razume “zašto ste krivi da za ono što država daje pare, hoćete i da država odgovara.”
  • Radnici u Nišu, na koje nisam  ljut i koje razumem, štrajkuju i protestuju protiv mene što im nije isplaćeno ono što su im „žuti“ pokrali, rekao predsednik Srbije.

  foto: Vesna Torović

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Aerodrom “ Konstantin Veliki “ u Nišu po Ustavu pripada državi Srbiji.

  -Ali ostavimo to po strani, SNS ga je podigao, a ne DS- rekao je Vučić.

  Prema njegovim rečima. neki mediji su pre dva, tri dana preneli vest da država nije proširila i produžila mandat radnicima na Niškom aerodromu.

  -Ja sam pitao Anu(premijerka Srbije Brnabić) i ona je trebala da bude konsultovana i da konsultuje druge. Izvinite zašto to treba da radi država. Znači država treba da bude tu kada trebaju pare, a da vi budete baje- ocenio je Vučić.

  On je dodao da se od Vlade Srbije onda očekuje da se pravda.

  -Rekao sam Ani što se pravdaš, donela si odluku i što se pravdaš-rekao je Vučić.

  On je ponovio da su ga napadali u Nišu, ali da ne razume “zašto ste krivi da za ono što država daje pare, hoćete i da država odgovara.”

  -Tako u nekim sindikatima kažu da neće da prihvate odluku vlasnika nego direktora, ljudi jeste normalni, gde vam je zdrava pamet-zapitao je predsednik Srbije.

  Vučić je napomenuo da radnici u Nišu, na koje nije ljut i koje razume, štrajkuju i protestuju protiv njega što im nije isplaćeno ono što su im „žuti“ pokrali.

  -Ti radnici žele da ja platim pored fabrika koje sam doveo u Niš, nema problema platićemo, ali je li to fer. Rekli su mi da oduzmemu jedan kilometar auto-puta i da im platim. Neću, izgradiću auto-put.-kazao je on.

  On je podsetio da uskoro treba da počne izgradnja 78 kilometara Niš-Pločnik-Merdare, I da će onda Niš postati raskrsnica balkanskih puteva.

  Vlada Srbije krajem marta preporučila je gradu Nišu da osnivačka prava i vlasništvo Aerodroma Niš besplatno prenese državi. Gradsko veće je usvojilo takvu odluku, što je isprovociralo građanske proteste, u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“. Konačnu odluku o vlasničkom statusu Aerodroma doneće odbornici Skupštine grada na sednici, za koju se još ne zna kad će biti održana.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najpre je poručio da “nema problema da Niš upravlja Aerodromom, ako to želi, samo ne treba da traži pare od države za investicije“. Nešto kasnije, prilikom otvaranja novog pogona u niškoj fabrici Leoni, rekao je da se “lako može dogoditi da Vlada Srbije vrati Aerodrom gradu Nišu”.

  Vučić je najavljiavo da će se prilikom poslednje posete Nišu sastati sa radnicima propalih niških firmi, ali to svoje obećanje nije ispunio niti je ponudio bilo kakvo rešenje.

  Ja sam danas došao i da pozovem radnike u Vladu Srbije da sa Anom Brnabić, ali i sa mnom, razgovaraju o tome, da im platimo ono što su im oni ukrali pre 12, 13 i 14 godina. Da pronađemo način kako da im taj problem rešimo-rekao je Vučić okupljenim građanima ispred fabrike Leoni.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi