More

  VUČIĆ: NE ZNAM KAKO ĆEMO RAZGOVARATI SA PRIŠTINOM, ALI ĆEMO RAZGOVARATI

  PASULJANSKE LIVADE

  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Beograd nastaviti dijalog sa Prištinom, ali da ne zna kako će ti razgovori izgledati, niti ko će u njima učestvovati.
  • Prištinski zvaničnici ne žele Zajednicu srpskih opština već NVO čiji će članovi moći da žvaću žvake kad im dozvole Tači i Haradinaj
  • Krivi smo sto smo Srbi. Ipak, narod nema razloga za strah
  • Nemam ništa protiv toga što je Hrvatska nabavila borbene avione, ali Srbija je sklopila bolji posao
  • Nismo u vojnim blokovima, moramo da imamo snažnu armiju
  • Srbija se trudi da ima dobru vojsku, uskoro bolje opremanje vojske i veći standard za vojna lica i vojnike

  foto: sajt ministarstva odbrane

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Beograd nastaviti dijalog sa Prištinom, ali da ne zna kako će ti razgovori izgledati, niti ko će u njima učestvovati.

  – Naravno da ćemo nastaviti razgovore. Ali, ne znam kako će izgledati razgovori između nas, ni ko će ih voditi. Kako uopšte da razgovaram sa Hašimom Tačijem i drugima, kad znam da su naredili prebijanje (direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju) Marka Đurića- rekao je Vučić na Pasuljanskim livadama gde je prisustvovao taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem “Sadejstvo 2018“ u kojoj su učestvovali pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske, vazduhoplovne brigade i Specijalne brigade.

  On je rekao da, suštinski, prištinski zvaničnici ne žele Zajednicu srpskih opština, odnosno da žele da ona bude u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, koji bi ZSO sveo na nivo nevladine organizacije.

  „To treba da bude NVO čiji će članovi moći da žvaću žvake kad im dozvole Tači i Haradinaj“, rekao je Vučić.

  On je kazao da ne vidi nikakav problem u tome što su borbeni avioni Vojske Srbije juče preletali Preševo i druge opštine na jugu Srbije, pošto je reč o redovnoj obuci i pripremama za taktičku vežbu “Sadejstvo 2018”.

  – Stvarno strašno- leteo “Orao”. Koga je taj “Orao” pretukao, da li je brisao beton sa nekim, da li ga je vukao kao psa? Ne, nije nikog, ali smo mi i zbog tog leta krivi. Krivi smo što smo živi, krivi smo što smo Srbi- rekao je on.

  On je kazao da “nema ništa protiv toga” što Hrvatska, koja je u NATO, nabavlja 20 borbenih aviona američke proizvodnje jer, kako je kazao, svako brine o svojoj bezbednosti.

  – Smešno je porediti nas sa NATO, oni su veliki i moćni. Mi smo mali, ali volimo slobodu više od svega, volimo da sami upravljamo svojom zemljom i budemo svoji na svome- kazao je Vučić i dodao “da je neko sa stane- bio bi zadovoljniji poslom koji je sklopila Srbija (koja je kupila borbene avione od Rusije, p.a.) nego Hrvatska”.

  Predsednik Srbije je naglasio da su mogućnosti Srbije po pitanju opremanja vojske skromne i dodao da će biti veće.

  – Očekujemo dalje ubrzano opremanje. Mi smo mala zemlja, nismo u vojnim blokovima, želimo da sačuvamo svoj suverenitet. Ako to želimo, moramo da imamo snažnu armiju, i zato ćemo u našu vojsku nastaviti da ulažemo. Uvek ima razloga da se brinemo, samo neodgovorni ljudi se ne brinu. Međutim, nema razloga za strah. Narod nema razloga za strah – rekao je Vučić.

  On je najavio  dodatno poboljšanje životnog standarda pripadnika VS.

  – Posebno ću se postarati za vojnike pod ugovorom i podofoicire. Svi će imati značajna povećanja, a i nastavićemo da opremamo vojsku – naglasio je srpski predsednik.

  U izvođenju vežbe “Sadejstvo 2018“ učestvovalo je ukupno 923 pripadnika VS, a upotrebljene su različite vrste naoružanja i pokretnih sredstava. Vežba je trajala oko sat i po vremena.

  Vežbu su izveli tenkovi, borbena vozila pešadije M-80A, samohodne haubice, tenk za izvlačenje, tenk nosač mosta, hameri, višecevni bacači raketa, minobacači, jurišni avioni “Orao“, bespilotna letelica „Orbiter“, kao i helikopteri HN-42M “Gama“ i Mi-8.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi