More

  VUČIĆ: DRŽAVA NE MORA DA PREUZME AERODROM, ALI NIŠ DA NE TRAŽI PARE

  • Ako Niš hoće da upravlja aerodromom, onda da ne traži pare za investicije.
  • Glavni krivci” su I političke prilike u Gradskom odboru Srpske napradne stranke u Nišu(SNS).
  • Netačke optužbe da preuzimanje Aerodroma u Nišu ima bilo kakve veze sa koncesionarom Beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, francuskom kompanijom Vans.

  foto: facebook profil

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je “da država ne mora da preuzme u vlasništvo Niški aerodrom „Konstatin Veliki“, ali da u tom slućaju Grad Niš ne traži novac za njegovu modernizaciju”

  -To ću preporučiti premijerki Ani Brnabić.Pokrenuli smo tu inicijativu da bi država investirala u proširenje piste i izgradnju kontrolnog tornja.Hoćete da Niš upravlja aerodromom, nema problema, samo nemojte da tražite pare za investicije. Znam da bi posle mesec dana  „rekli bi da su se šalili“-kazao je Vučić.

  Prema njegovim rečima, protesti Nišlija zbog Niškog aerodroma su primer najtežeg i najgoreg licemerja i da oni koji to koriste obmanjuju javnost, jer ne znaju ništa drugo da rade i žive od obmana.

  -Nišu smo sve dali što možemo, daćemo još više. Ako nećete naš novac, čestitam.Ako nećete izaberite vlast i hvala vam što nećete tražiti pare – hvala vam, oslobodili ste nas- poručio je predsednik Srbije..

  Vučić je ocenio da su, pored ekonomske situacije u kojoj je Niš , “ glavni krivci” za to što Niš planira da ustupi aerodrom Republici Srbiji, i političke prilike u  Gradskom odboru Srpske napradne stranke u Nišu(SNS).

  -Hteli su da ostanu tamo, da država daje pare i da niko ne može da ih smeni. Zato će uskoro biti održani izbori u niškom odboru-rekao je Vučić, bez objašnjena koji I kakvi sukobi u niškom SNS su uticali na predaju osnivačkih prava I upravljanje Niškog aerodroma državi. Inače, u  SNS u Nišu od formiranja nisu nikad održani unutarstranački izbori, a stranka je promenila nekoliko poverenika.

  Predsednik Srbije je demantovao optužbe da preuzimanje Aerodroma u Nišu ima bilo kakve veze sa  koncesionarom Beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, francuskom kompanijom Vans.

  -Nije to neki uslov, niti imamo bilo kakvu obavezu da se konsultujemo sa koncesionarom beogradskog aerodroma dok broj putnika na niškom aerodromu ne dostigne million. Procena je da Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu  može da dostigne 774.000 putnika tek 2027. Godine-napomenuo je Vučić.


  ČELNICI NIŠKOG AERODROMA  KRIVI ZA BEOGRADSKI AERODROM

  -Menadžment aerodroma „Konstanin Veliki“ u Nišu, verovatno jedna od najuspešnijih priča u srpskoj civilnoj avijaciji u 2017. godini,  pustio je da se Niški aerodrom razvija  uprkos činjenici da nisu shvatili da  tako smanjuju brojke rasta “Nikole Tesle”-rekao je Aleksandar Vučić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi