More

  VUĆIĆ: CILJ NATO AGRESIJE BIO DA SE UBIJE SRBIJA

  • Hoćemo od neprijatelja da postanemo prijatelji, hoćemo partnerstvo, ali ne članstvo u NATO, bilo bi to previše soli na ljutu srpsku ranu
  • NATO je hteo da ubije Srbiju
  • Zločin su pravdali diktaturom i lošim ljudima na vlasti
  • Vredna i bogata Srbija, koju nisu ubili i nikada neće, njihova najveća kletva, a naš je zadatak , budućnost i obaveza i prema onima koji su ovde ubijeni

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Aleksincu na centralnom obeležavanju 19. godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije da Srbija danas „hoće partnerstvo, ali ne i članstvo u NATO”, ocenjujući da bi to bilo “previše soli na ljutu srpsku ranu”. 

  – Da, hoćemo partnerstvo i sa vama koji ste strašne zločine uradili. Ne, nećemo u NATO- rekao je Vučić sinoć na centralnoj manifestaciji “Dan sećanja” u Aleksincu, kojoj su prisustvovali  i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, članovi Vlade i drugi predstavnici državnog vrha.

  On je ocenio da je “cilj NATO agresije bio da se ubijaju vojnici, policajci, civili, da se ubije Srbija”.

  – Taj zločin objašnjavan je pozivanjem na diktaturu i  loše ljude na vlasti, a kada više nije bilo te diktature i tih ljudi, kažnjavanje Srbije je nastavljeno proterivanjem našeg naroda sa Kosova i Metohije, odvajanjem Crne Gore, a onda su nam definitivno oduzeli Kosovo. Ali, sve bombe i svi iskidani životi nisu bili dovoljni. Kazna koju je neko smislio kao da još nije izvršena. Kao da cela ova zemlja treba da postane jedan veliki spomenik nečijim političkim ambicijama- kazao je.

  Vučić je okupljenim građanima, kojih je po procenama medija bilo nekoliko hiljada,  rekao da “ne treba da se lažemo zašto je KiM i sada glavna tema, jer smo se podigli iz pepela i malo ojačali, a i to malo za nas – za njih je veliko”.

  foto: Facebook Aleksandar Vučić

  – Nismo ni mi uvek bili sveci, ali nismo otimali tuđe. Ubijali ste nas zbog tog Kosova, ali to više ne možete. Danas je svima jasno i danas Srbija koja živi i radi može da kaže svima šta hoće. Naš život je postao naš glas. Moraće da počnu da cene naš život- kazao je on, dodajući da je “vredna i bogata Srbija, koju nisu ubili i nikada neće, njihova najveća kletva, a naš je  zadatak , budućnost i obaveza i prema onima koji su ovde ubijeni.”

  On je dodao  da “danas jačamo, polako i postepeno, ekonomski smo snažniji, izbegavamo pomisao o sukobu, izbegavamo pomisao na osvete,  iako su  nam uzeli živote ljudi- samo u Aleksicnu poginulo je 14 ljudi, ubijali su nas u vozovima, na pijacama, decu na noši, 79 dece, a sve su to pravdali borbom protiv imaginarnog zla”.

  Podsetio je  da je  u toku NATO bombardovanja  ubijeno 2.500 ljudi u tačno 2.500 udara., u kojima je bačeno 420. 000 projektila i skoro 40. 000 kasetnih bombi.

  – Devetnaest je godina od kada je simbol nepravde nanete narodu, koji je kroz istoriju prošao mnoge nedaće i patnje, ali nije ni slutio da bi ovakva sudbina mogla da ga zadesi na kraju 20. veka. Devetnaest je, kako su govorili i danas kažu, najvećih i najjačih udarilo na jednu malu zemlju ponosnog i nepokorenog naroda koji je bio kriv što postoji i brani svoje. Taj čin bezdušja i bezumlja nazvali su “Milosrdni anđeo”, kao da se ubijanje nevinog naroda, rušenje fabrika i bolnica može podvedsti pod bilo šta ljudsko, a kamo li “milosrdno- ocenio je Vučić.

  Predsednik RS Dodik je poručio da se ne sme oprostiti i dozvoliti da ode u zaborav činjenica da su “pojedini izabrali Srbiju i srpski narod za metu, što su ga cinično i arogantno bombardovali iz daljine”.

  – Kako oprostiti? Nikako, ne dozvoliti da ode u zaborav, a nema ih danas ovde, niti kod porodica koje su takav način izgubili najdraže, nisu tu da kažu da im je žao. Ispijali su viski kada su videli sa su im se avioni vraćali prazni nakon izručenog tereta nad Srbijom, veselili se što su tako moćni i jaki nad jednim poštenim i mučenim narodom, nad državom koju su hteli da sruše i podvedu pod svoje- kazao je.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi