More

  Vučić: Biću testiran na koronu- ako postoji bilo kakva šansa

  • Predsednik Srbije rekao je danas u Nišu da razgovara sa lekarima svakog dana, i da će biti testiran na koronu, ako mu to bude bude predloženo, pošto je njegov sin Danilo oboleo i hospitalizovan je na Infektivnoj klinici u Beogradu
  • Onih koji brinu lažne brige sam sit, znam da nikad niste ni brinuli, kažite ljudima da to nije od želje da budem izolovan kako bi korona pobedila u Srbiji, kazao je on
  • Vučić je rekao da je mislio  je važno da lično obavesti ljude da je njegov sin zaražen i dodao da se “jedino nada da će dočekati da ode na Sajam, a posle Sajma će ići kući”
  • Lekari iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji kazali su na jučerašnjoj konferenciji da je postupak testiranja i izolacije isti za sve građane naše zemlje
  • Vučić je u Niš stigao u jeku pandemije virusa korona, u danu kada Srbija ulazi u najduži policijski čas, i ispred Gradske kuće se  stvorila gužva od novinarskih ekipa, iako je na snazi zabrana okupljanja
  • Vučićev dolazak u Niš kritikovale su DS i Dveri, ocenivši da je time ugrozio zdravlje svih sa kojima se sreo u tom gradu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu da će “biti testiran na koronavirus, ako postoji bilo kakva šansa” pošto je njegov sin Danilo oboleo i hospitalizovan je na Infektivnoj klinici u Beogradu.

  -Samo vas molim da ne brinete licemerno jer ne znate da li sam imao kontakte ili nisam. Razgovaram sa lekarima svakog dana, ako postoji bila kakva šansa – biću testiran i da se ne sekirate mnogo, posledice bi bile teže od izolacije. Vrlo sam odgovoran čovek i slušam lekare-rekao je Vučić.

  On je precizirao da je već razgovarao sa Goranom Stevanovićem( direktor Infektivne klinike u Beogradu) o svim svojim kontaktima.

  Ako mogu samo da vas zamolim da me pustite – neću reč reći dok Danilo to pobedi i to niko neće primetiti u mom radu, samo me pustite da sam brinem svoje brige.  Neće pobediti nikog u Srbiji, čak ni mene tako slabog i razorenog svih protivničkih protivnika koji nijednu bolnicu nisu napravili-kazao je Vučić i dodao da se video sa sinom Danilom, koji je bio izolovan,  dok je on bio na značajnoj udaljenosti.

  Predsednik Srbije je rekao da je pre nekoliko meseci „bilo svetsko čudo što je primljen na VMA“, pa da je zbog toga odlučio da na svom Instagram profilu, vrlo kratko, obavesti javnost da je njegov sin zaražen koronavirusom.

  -Mislio sam da je važno da obavestim ljude da je moj 22-godišnji sin zaražen i ni reč više nisam rekao. Jedino što se nadam da ću dočekati da ode na Sajam, a posle Sajma će ići kući- kazao je Vučić drhtavim glasom.

  Na pitanje da li je testiran na koronavirus kazao je da se „nikad nije krio“ i da je spreman da u najtežem trenutku za zemlju – donosi i najteže odluke u interesu države”.

  Lekari iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji kazali su na jučerašnjoj konferenciji da je postupak testiranja i izolacije isti za sve građane naše zemlje.

  Vučić je na novinarsko pitanje da li je bilo potrebe ga prati toliki broj TV ekipa i da li je to bezbedno odgovorio da je licemerno da ga napadaju oni koji „tobože brinu o njegovom zdravlju“.

  -Dok nije bilo uvedeno vanredno stanje, govorili ste – što ne uvodite vanredno stanje, dogodiće nam se Italija, pa kad je uvedeno vanredno stanje, počeli ste priču o ukidanju sloboda… Dajte ljudi dogovorite se šta hoćete! Ili kažite: ‘Smeta nam što si živ’ i to bih razumeo! Ja sam u poslednjih mesec dana obezbedio Nišu više respiratora nego što je imao ukupno do pre dve godine-naglasio je predsednik Srbije.

  Vučić je na pitanje da li se i ovim konferencijama za medije, ugrožava zdravlje snimatelja i novinara, odgovorio da niko nije ugrožen.

  – Ko je ugrožen ovde u sali? Snimatelji stoje tako da ne gledaju jedan drugoga, vi ste na bezbednoj udaljenosti. Nije vam to smetnja, smetnja vam je nešto drugo, ali o tome ću da govorim kada sve ovo prođe i kada pobedimo. Ne mogu da shvatim da je neko svetsku pošast doživeo kao saveznika u borbi protiv političkog protivnika?! Toga nema ni u Italiji, ni u Španiji, ni u Nemačkoj, ni u Austriji, gde broje na stotine mrtvih-naglasio je on.

  Ipak, Vučić je u Niš stigao u jeku pandemije virusa korona, u danu kada Srbija ulazi u najduži policijski čas, i ispred Gradske kuće se stvorila gužva od novinarskih ekipa, iako je na snazi zabrana okupljanja.

  Poverenica za Gradski odbor Demokratske stranke Niš i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da će današnja posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu ugroziti Кlinički centar.

  -Najava da će obići Кlinički centar Niš samo dva dana nakon što je objavljeno da u svojoj najužoj porodici ima zaražene od koronavirusa, pomera granice neodgovornosti i bahatosti funkcionera Srpske napredne stranke- navela je ona.

  Predsednica Dveri u Nišu Tamara Milenković Kerković saopštila je da je Vučićeva poseta Nišu rizična za sve sa kojima je bio u kontaktu jer je on “ potencijalni rezervoar virusa”.

  -Dva kamiona medicinske opreme plaćene novcem svih građana Srbije bila su hitno potrebna Nišu koji je centar pandemije virusa, ali je oprema stajala u magacinu samo da bi Aleksandar Vučić paket pomoći uručio lično, i time nastavio svoju promotivnu kampanju započetu u Novom Pazaru-ocenila je ona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi