More

  VLASNICA NOVOSADSKOG KANALA 9: NEĆU PRESTATI DA ŠTRAJKUJEM GLAĐU DOK MI NE ZAKAŽU SASTANAK SA MINISTROM LJAJIĆEM

  • Sastanku moraju da prisustvuju i ministar informisanja, direktor “ Emisione tehnike i veze” i zamenik predsednika saveta REM, kaže Maja Pavlović.
  • Naša televizija je pokrenula veliki broj sudskih postupaka koji do danas nisu rešeni, a koje bi nam obezbedile oko 20 miliona dinara, naglašava ona
  • Poreska uprava nam je skidala novac sa računa iako drugostepene presude još nisu donete, dodaje ona
  • Kanal 9 na konkursima na kojima je godinama dobijao podšku za projekte je sada nepodoban
  • Ona je započela štrajk glađu pre tri dana, a nakon što je javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ isključilo signal ovoj televiziji jer nije izmirila višemilionski dug za korišćenje regionalne frekvencije, koja im je, kako tvrdi, “bila nametnuta”

  foto: facebook profil

  Prestaću da štrajkujem glađu tek kada dobijem datum sastanka sa ministrom telekomunikacija Rasimom Ljajićem, kaže za Medijsku kutiju vlasnica novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović, koja je 21. maja započela ovaj vid protesta.

  Ona kaže da bi tom sastanku morali da prisustvuju i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, direktor „Emisione tehnike i veze“ Branko Gogić i zamenik predsednika saveta REM-a Goran Petrović.

  Pavlović je stupila u štrajk glađu nakon što je javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ 18. maja isključilo signal Kanala 9 sa predajnika na Crvenom Čotu, zbog čega program te televizije ne može da se vidi.

  Država od Kanala 9, inače prve private televizije u Novom Sadu, osnovane pre 19 godina, potražuje višemilionski iznos na ime naknade za korišćenje regionalne frekvencije, koja je, kako tvrdi Pavlović, njima nametnuta iako je nisu tražili.

  Naša sagovornica naglašava da je “ divno to što su iz „Emisione tehnike i veze“ najavili da će Kanal 9 ponovo dobiti signal, ali da neće odustati od ovog ekstremnog vida borbe jer ne štrajkuje glađu zbog signala.

  -Nismo na vreme izmirivali  dugovanja  Kanala 9 prema javnom preduzeću „Emisiona tehnika i veze“ i dug je narastao na 2,4 miliona dinara.  Nismo mogli da plaćamo naše obaveze jer se i nama duguju ogromne svote na osnovu višegodišnjih sudskih sporova koje smo pokrenuli-objašnjava vlasnica TV Kanal 9.

  Pavlović ističe da je njen zahtev da sa državom svede račun i dodaje da “država mora njima da plati što im  je dužna, kako bi i oni njima platili ono što su im dužni”.

  Prema njenim rečima , TV Kanal 9 je od 2014. godine pokrenuo  veliki broj sudskih postupaka koji do danas nisu rešeni, a čije bi presude ovoj televiziji donele oko 20 miliona dinara.

  – Poreska uprava nam je skidala novac sa računa iako drugostepene presude još nisu donete. Ona nam je u ekspresnom postupku 2016. godine skinula sa računa 250.000 dinara, iako po našoj žalbi još nije doneta drugostepena odluka-kaže ona.

  Vlasnica Kanala 9 napominje da je ova televizija na konkursima na kojima je godinama dobijala podšku za projekte sada “nepodobna”. Televizija ima i probleme u finansiranju putem kredita i marketinga.

  -Kako da zaradimo 500.000 dinara mesečno samo za takse državi, pa onda još i za plate i druge troškove? – kaže ona, podsećajući da član 91. Ustava određuje da porezi i druge dažbine moraju da se zasnivaju na ekonomskoj moći obveznika.


  SVE JE POČELO KADA JE GOST U PROGRAMU POKAZAO MAJICU SA NATPISOM “ VUČIĆU P….U”?

  -Iako ne želim da politizujem ovaj slučaj, ne mogu a da ne pomislim, mada ne mogu da tvrdim, da su muke TV 9 počele  2015. Godine, kada smo u programu imali gosta koji  je otkopčao košulju i pokazao majicu na kojoj je pisalo „Vučiću p….u“. Taj video na Youtubu, pod nazivom „Kada gost pređe svaku granicu pristojnosti“, ima oko 100.000 pregleda- kaže Maja Pavlović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi