More

  VLASNICA KANALA 9: PREKINULA SAM ŠTRAJK GLAĐU JER SAM OD PREDSEDNIKA VUČIĆA DOBILA “ ČVRSTE GARANCIJE“

  • Maja Pavlović, vlasnica Kanala 9 danas je prekinula štrajk glađu posle obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u narednih 10 dana pokušati da reši problem te TV stanice u skladu sa zakonom
  • Kod predsednika smo, zaista, imali ozbiljan sastanak koji nije bio predstava za javnost, već se držao suštine i sadržine onoga što smo izneli u zahtevima, rekla je Pavlović, posle sastanka sa Vučićem.
  • Ona je navela da se Vučićem dogovorila da se ponovo vide u Beogradu ukoliko se ništa ne dogodi u narednih desetak dana
  • Na sastanku smo mi detaljno predstavili predsedniku i pritiske sa kojima se suočavamo, ali i predstavili zakonske promene koje je neophodno uraditi da bi se lokalnim i regionalnim medijima omogućilo da opstanu, kazala je Pavlović
  • Svestan sam da je situacija komplikovana, ali po zakonu i sa mnogo napora, mi ćemo pomoći da rešimo problem-objavio je Vučić na instagram profilu „Budućnost Srbije“  i dodao da je od Maje Pavlović zatražio da prekine štrajk glađu

  Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović danas je prekinula štrajk glađu pošto je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobila “čvrste garancije” da će u narednih 10 dana kontaktirati nadležne institucije u vezi sa rešavanjem problema te televizije u skladu sa zakonom.

  -Razlika u odnosu na sastanak sa premijerkom(Ana Brnabić) u maju, što od današnjeg sastanka nije pravljena predstava za medije i „cirkus“. Kod predsednika smo, zaista, imali ozbiljan sastanak koji nije bio predstava za javnost, već se držao suštine i sadržine onoga što smo izneli u zahtevima-rekla je Pavlović, posle sastanka sa Vučićem.

  Ona je navela da se Vučićem dogovorila da se ponovo vide u Beogradu ukoliko se ništa ne dogodi u narednih desetak dana.

  -Na sastanku smo mi detaljno predstavili predsedniku i pritiske sa kojima se suočavamo, ali i predstavili zakonske promene koje je neophodno uraditi da bi se lokalnim i regionalnim medijima omogućilo da opstanu- istakla je vlasnica Kanala 9.

  Pavlović je kazala da je Vučiću prenela da je već dva puta verovala institucijama i da nekog značajnijeg pomaka u ispunjenju zahteva nije bilo.

  -Rekla sam da se plašim da prekinem štrajk glađu i odem za Novi Sad bez nekog konkretnog rešenja sa garancijom da će se stvoriti uslovi za Kanal 9 da ima ravnopravan položaj na tržištu-rekla Pavlović.

  Prema njenim rečima, Vučić joj je rekao da nije u njegovoj nadležnosti da menja zakone, ali obećao da će razgovarati sa ljudima jer je razumeo  čemu se u njenim zahtevima govori.

   -Ja sam rekla predsedniku da tražim samo ono što je u skladu sa zakonom i Ustavom- naglasila je ona.

  Vučić je na instagram profilu „Budućnost Srbije“ objavio da je saslušao i razumeo probleme  vlasnice Kanala 9.

   -Država ne može da reši sve odjednom, ali da će brzo reagovati i uključiti se u rešavanje problema. Svestan sam da je situacija komplikovana, ali po zakonu i sa mnogo napora, mi ćemo pomoći da rešimo problem-objavio je Vučić i dodao da je od Maje Pavlović zatražio da prekine štrajk glađu.

  Ovo je bio treći put da Pavlović štrajkuje glađu zbog pozicije u kojoj se nalazi Kanal 9, a poslednji put, u maju, nakon tronedeljnog gladovanja, primila ju je premijerka Srbije.

  Njeni zahtevi su da se naknade koje plaćaju regionalne televizije usklade sa njihovim prihodima.


  POČELI RAZGOVORI SA ORGANIZACIJAMA ZA ZAŠTITU AUTORSKIH PRAVA

  Maja Pavlović je kazala da se u četvrtak čula i sa Veranom Matićem, koji joj rekao da su počeli razgovori sa organizacijama za zaštitu autorskih prava kako bi došlo do prilagođavanja tih tarifa ekonomskim mogućnostima onih koji treba da ih plaćaju.

  -Poziv Matića je već veliki pomak u odnosu na tretman koji smo do sada imali sa organizacijama za zaštitu autorskih prava koje su se čvrsto držale svojih stavova, naglasila je ona i dodala da je na kraju sastanku i popila kafu sa predsednikom, a nije je pila proteklih 18 dana.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi