More

  VIŠI SUD U NIŠU IZDAO 314 ODOBRENJA ZA PRISLUŠKIVANJE GRAĐANA

  • Zbog korupcije Viši sud u Nišu izdao 314 mera za prisluškivanje građana u periodu od marta 2018. do 11. juna ove godine
  • U Nišu je najviše odobrenja izdato zbog sumnje da su počinjena krivična dela primanje i davanje mita, trgovina uticajem,  zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba odgovornog lica i pranje novca, pokazuje istraživanje “Pištaljke“
  • U Vojvodini i južnoj Srbiji za poslednjih 16 meseci odobreno je više od 500 mera za prisluškivanje, tajno praćenje i snimanje zbog sumnje na korupciju, a podatke o broju odobrenja odbili su da dostave iz Beograda i Kraljeva

  Viši sud u Nišu od marta 2018. do 11. juna ove godine izdao je 314 odobrenja za prisluškivanje građana, uglavnom zbog krivičnih dela povezanih sa korupcijom, navodi “Pištaljka”.

  -U Niškom višem sudu tokom 2018. godine najviše su se odobravale mere zbog sumnje da su počinjena krivična dela primanje i davanje mita i trgovina uticajem. Mere su odobrene i zbog sumnje na krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba odgovornog lica i pranje novca, pokazuje istraživanje ovog portala.

  U procesu protiv gradskog većnika Branislava Kačara jedno od prisluškivanja dobilo je i svoj sudski epilog. Na ročištima se čulo da su prisluškivani telefonski razgovori u kojima Kačar pokušava da utiče na sprovođenje javne nabavke i da su korišćeni kao dokaz. I pored tih snimaka većnik je pred Višim sudom oslobođen sumnje da je počinio trgovinu uticajem.

  Inače, u Vojvodini i južnoj Srbiji za poslednjih 16 meseci odobreno je više od 500 mera za prisluškivanje, tajno praćenje i snimanje zbog sumnje na korupciju.

  “Pištaljka” navodi da su im na zahtev za dostavljanje informacija o broju naloga za prisluškivanje odgovorili samo niški i novosadski Viši sud, koji formalno odobravaju ovu meru, dok su iz Beograda i Kraljeva odbili da dostave tražene podatke.

  Najviše mera za prisluškivanje izdato je na zahtev posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije, koja postoje u srpskim tužilaštvima od marta 2018. godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu.


  U NOVOM SADU 197 NALOGA ZA PRISLUŠKIVANJE

  Viši sud u Novom Sadu od marta 2018. do 20. maja ove godine odobrio je 197 naloga za prisluškivanje, a  161 nalog podrazumevao je dve posebne dokazne radnje-tajni nadzor komunikacije i tajno praćenje i snimanje.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi