More

  Više od 50 turista iz Srbije povređeno u Grčkoj u saobraćajnom udesu

  Vlasnik turističke agencije iz Niša „Skaj end san“ Bojan Milosavljević saopštio je da je 15 putnika iz autobusa te agencije, koji je jutros u 6 časova imao udes na auto-putu Atina-Solun, blizu graničnog prelaza Evzoni, zadržano na lečenju u Solunu.

  U ovom saobraćajnom  udesu u Grčkoj su poginule četiri osobe iz automobila, a povređene su 53 osobe iz srpskog autobusa, koji je trebalo da ih preveze do Stavrosa na letovanje.

  -Sedmoro, osmoro putnika je otpušteno iz bolnice. Zadržani su putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize. Za sada nema teže povređenih ili ugroženih, koliko imam informacije. Jedan putnik je odlučio da iz Soluna krene sa predstavnicom iz bolnice do Kilkisa gde se nalazi najveći broj putnika-rekao je Milosavljević.

  On je precizirao da je cela grupa putnika u Kilkisu, neki su tamo prebačeni iz bolnice u Polikastru da bi bili na istom mestu i bliže, kao i da su bili na pregledima.

  -Dobro su, lakše su povrede u pitanju kod nešto više od 40 ljudi. Suvlasnik agencije je sa njima. Čekaju da budu smešteni na odredište, kao i putnici koji su u Solunu ili da se vrate kući. Kako ko želi-kazao je vlasnik agencije.

  Milosavljević je naveo je da su stariji putnici imali prelome, ali da su za sada dobro.

  Milosavljević je rekao da su za putnike obezbeđeni ručak i voda, i da se čeka ko će od njih nastaviti svoje letovanje u Stavrosu, a ko želi da se vrati kući.

  Kako je istakao, za sada nema informacije da je neko od putnika sam krenuo za Srbiju.

  On je dodao da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganje putnicima, kao i da je angažovan i jedan grčki autobus za dalje zbrinjavanje i transfer.

  -Najbitnije je da je većina lakše povređena. Kolege iz drugih agencija su se takođe stavile na raspolaganje. Ne mogu da potvrdim informaciju da li je bilo povređene dece-rekao je Milosavljević.

  Prema njegovim rečima, sudar bio strašan, prema fotografijama koje je dobio.

  -Do nesreće prema nezvaničnim informacijama koje je sam dobio, došlo jer je automobil prešao u suprotnu traku gde se nalazio autobus. Vide se tragovi kočenja u levoj traci. Po svemu sudeći, prešao je u suprotnu stranu. Vozač (autobusa) je uspeo nekako da zadrži na putu vozilo. Srećom se nije u brzini prevrnuo. Okrenuo se u jarak i nije bio u punoj brzini, inače bi bila strašna tragedija-naglasio je on.

  Milosavljević je dodao da su u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma, konzulatom u Grčkoj, sa kolegama i sa porodicama.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi