More

  Verbalni napad na aktivistikinju UPSS u Nišu

  • Janu Krstić iz UPSS vređala je i pretila joj zbog majice sa logom inicijative Ne davimo Beograd grupa mladića na Nišavskom keju
  • Ovaj verbalni napad desio se na istom mestu gde je, takođe zbog majice sa antifašističkim motivima, pre godinu dana, grupa neofašista izbola nožem studenta Uroša Janjića, saopštio je Građanski front
  • Ova asocijacija zahteva od nadležnih organa da reaguju i zaštite građane i građanke Niša od divljanja neofašističkih organizacija
  • Upravo je blagom reakcijom policije i tužilaštva i tolerisanjem brojnih drugih incidenata za koje javnost u Nišu vrlo dobra zna, došlo do toga da se grupe huligana osećaju slobodno i zaštićeno, naveo je Građanski front

  Janu Krstić, aktivistkinju Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša(UPSS), grupa mladića  verbalno je napala na Nišavskom keju, saopštio je Građanski front.

  -Ti mladići su našoj aktivistikinj prvo dobacivali, a zatim je i zaustavili i pretili joj zbog majice sa logom inicijative Ne davimo Beograd. Ovaj verbalni napad desio se na istom mestu gde je, takođe zbog majice sa antifašističkim motivima, pre godinu dana, grupa neofašista izbola nožem studenta Uroša Janjića-navedeno je u saopštenju Građanskog fronta.

  Ova asocijacija lokalnih pokreta zahteva od nadležnih organa da reaguju i zaštite građane i građanke Niša od divljanja neofašističkih organizacija.

  -Upravo je blagom reakcijom policije i tužilaštva i tolerisanjem brojnih drugih incidenata za koje javnost u Nišu vrlo dobra zna, došlo do toga da se grupe huligana osećaju slobodno i zaštićeno. Podsećamo da je napadnuti Janjić prvobitno bio terećen za učestvovanje u tuči, kao i da napadačima nije čak određen ni pritvor, a da do danas nema razrešenja ovog slučaja, kao i da su  na skupu protiv fašističkog nasilja, dizanjem ruke u nacistički pozdrav, hvalisanjem Nedića i Ljotića, ti huligani provocirali i vređali okupljene-konstatovao je Građanski front.

  Dodaje da sve institucije sistema moraju ozbiljno da shvate narastajuće pretnje od fašizacije društva i da ne reaguju samo kada dođe do najtežih izliva nasilja fašističkih grupa, već da se odlučno i temeljno suoče sa stvaranjem i širenjem ovih opasnih ideja mržnje i postupaka nasilja, ali i istorijskim revizionizmom.

  Krstićeva je  jedna od najaktivnijih i u javnosti naprisutnijih aktivistkinja UPSS i Građanskog fronta. Učestvovala je na brojnim protestima, akcijama i javnim manifestacijama i prepoznatljivo je lice pokreta.

  Građanski front je asocijacija lokalnih pokreta koju pored UPSS iz Niša, čine Ne davimo Beograd, Lokalni front, Kritična masa Kula, Građanski front Vlasotince, Bez straha Apatin, Lokalni front Valjevo i Inicijativa za Požegu. 

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi