More

  VELIKI MITING „BUDUĆNOST SRBIJE“ U BEOGRADU: „ACO SRBINE“, DOBOŠARI, BAKLJE, OLIVER MANDIĆ…

  • Na skupu su govorili predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučuć, premijerka Ana Brnabić, ministar Ivica Dačić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, mađarski ministar Peter Sijarto i nekadašnji komandant sa Košara Dragutin Dimčevski
  • Vučić se zahvalio okupljenima iz svih krajeva Srbije i regiona što su došli na miting i time pokazali da, uprkos problemima, „jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da uništi“
  • Premijerka Brnabić je kazala da je ovaj skup organizovan „kako bi se pokazalo da Srbija nije podeljena zemlja i nije podeljeno društvo“
  • Ministar Dačić je poručio Vučiću da „više ne štiti opoziciju i da raspiše izbore“
  • Dimčevski je rekao da je Srbiji više nego ikad potreban mir i jedinstvo, ali da će „ako bude trebalo opet braniti Srbiju, hrabro kao na Košarama“
  • Skup se završio pesmom koja počinje rečima: „ti si meni sve, ja sam vernik tvoj“ i posvećena je- Srbiji, a koju je za ovu priliku komponovao poznati muzičar Oliver Mandić, koji je nedavno skrenuo pažnju javnosti i time što je na mitingu SNS-a Vučiću poljubio ruku
  • MUP nije izašao sa procenom broja okupljenih, a nezvanične procene se kreću od nekoliko desetina hiljada do 150.000 okupljenih, od kojih, prema nezvaničnim izvorima, „nije malo onih koji su došli pod pritiskom“
  foto Fejsbuk Budućnost Srbije

  Na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu večeras je održan miting u okviru kampanje predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića „Budućnost Srbije“.

  Na skupu su osim Vučića govorili premijerka Srbije Ana Brnabić, srpski ministar inostranih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto i nekadašnji komandant graničnog bataljona, potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, koji je učestvovao u bitki na Košarama na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

  Skup se završio pesmom koja počinje rečima: „ti si meni sve, ja sam vernik tvoj“ i posvećena je- Srbiji, a koju je za ovu priliku komponovao poznati muzičar Oliver Mandić, koji je nedavno skrenuo pažnju javnosti time što je na mitingu SNS-a u Novom Sadu Vučiću poljubio ruku.

  Pre obraćanja govornika nastupili su folk pevač Aca Lukas i rok grupa Riblja čorba.

  Predsednik Srbije Vučić zahvalio je okupljenima iz svih krajeva Srbije i okruženja što su došli na miting, i rekao da su pokazali da ma koliko Srbi problema imaju, jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da uništi.

  – Niko ničim ne može da nas razdvoji, pokazali smo da pripadamo istom rodu i narodu i da niko to ne može da nam oduzme. Da imamo isti jezik i kulturu. Da kada se nešto loše događa u Beogradu, jednako brine i onaj u Prijedoru koliko i onaj u Pljevljima bez obzira što je to u drugoj državi i da mi isto tako brinemo kada imaju problem u Šamcu i Doboju ili Herceg Novom ili nekom drugom mestu- rekao je Vučić.

  On je okupljenima kazao da nikog nisu uvredili i da poštuju teritorijalni integritet svake od zemalja u regionu.

  – Ali, imamo pravo da se zovemo Srbima, nikoga ne ugrožavajući, da čuvamo svoj nacionalni identitet, svoj srpski jezik i branimo ćirilčko pismo- rekao je Vučić.

  Dolazak Vučića na binu pratili su dobošari, aplauz i upaljene baklje i skandiranje „Aco, Srbine“.

  foto Fejsbuk Budućnost Srbije

  Premijerka Brnabić je kazala da je ovaj skup u Beogradu organizovan „kako bi se pokazalo da Srbija nije podeljena zemlja i nije podeljeno društvo“.

  – Okupili smo se da pokažemo da je Srbija jedna, jednaka, jedinstvena, da je Srbija zemlja normalnih i pristojnih ljudi, u kojoj je važan rad, i u kojoj su važni rezultati. Da Srbija nije zemlja koja će podržati pretnje, vređanje, vešala, motorne testere, podele na botove, krezube, sendvičare i tzv. građansku Srbiju. Ovo je Srbija. Jaka i jedinstvena- kazala je ona.

  Ministar Dačić je je rekao da je koalicija oko njegove stanke sa SNS-om u vlasti sedam godina i da je „ponosan na ono što su zajedno uradili za Srbiju“.

  On je Vučiću poručio da „više ne štiti opoziciju i da raspiše izbore“, jer ih se, kako je kazao, i sam uželeo.

  – Nisam čuo šta je pevao Bora Čorba, ne znam da li je otpevao jednu pesmu koja bi najbolje legla ovima od prošle subote- „Ostani đubre do kraja“, a to je divna pesma, istinita- kazao je on, aludirajući na opozicion protest u Beogradu 13. aprila.

  Predsedavajući Predsedništva BiH Dodik je kazao da Republika Srpska „prati politiku Srbije, i da to govori jasno i glasno“.

  – Možete da budete protiv vlasti, ali ne možete da budete protiv države, naročito protiv Srbije. Unutrašnja snaga je važna da bi Srbija bila moćna- rekao je on.

  Nekadašnji komandant graničnog bataljona, potpukovnik u penziji Dimčevski rekao je da je bitka na Košarama, u kojoj je učestvovao, srpska vojnička i duhovna vertikala kako se brani otadžbina.

  On je predsedniku države Vućiću zahvalio što je „prvi zvaničnik“ Srbije koji je događaje iz 1998. i 1999. godine nazvao „pravim imenom, agresijom“.

  – Branili smo građane, svetinje koje su naši preci očuvali po cenu života, branili smo slobodu- rekao je on da se neće zaboraviti 108 vojnika i starešina koji su u borbi na Košarama poginuli.

  On je rekao da je Srbiji više nego ikad potreban mir, i jedinstvo „kakvo su imali i borci na Košarama“.

  – Ako bude trebalo opet ćemo braniti Srbiju, hrabro kao na Košarama- rekao je Dimčevski.

  Šef mađarske diplomatije Siatro je ocenio da je Srbija „sve jača i jača, jer njeni lideri nisu zanemarili nacionalne interese“.

  – Vi ste zaslužili da što pre budete članica EU, neprihvatljivo je da vam drže lekcije i time veštački usporavaju pregovore za pridruživanje- poručio je on okupljenm građanima.


  MUP NIJE DAO PROCENU BROJA OKUPLJENIH NA VUČIĆEVOM MITINGU

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije večeras nije izašlo sa procenom broja okupljenih na mitingu, a nezvanične procene kreću se od nekoliko desetina hiljada do 150.000 građana.

  Prema nezvaničnim informacijama, na miting u Beogradu pristigao je veliki broj zaposlenih u javnom sektoru širom Srbije, od kojih „nije mali broj onih“ koji su došli pod pritiskom.

  Skup u centru Beograda počeo je emitovanjem video spota o Vučićevoj kampanji „Budućnost Srbije“ i izvođenjem državne himne „Bože pravde“.

  Građani iz cele Srbije nosili su transparente podrške Aleksandru Vučiću, a pristigli su sa transparentima i građani sa Kosova i Metohije, Trebinja, Kumanova…

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi