More

  VEĆNIK BRANISLAV KAČAR PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN ZA TRGOVINU UTICAJEM

  • Policija je uhapsila pet osoba zbog sumnje da su počinili trgovinu uticajem, pošto su tražili 37.500 evra od humanitarne organizacije “ 28. jun “ da bi posredovali oko dozvole za uvoz medicinske opreme za Klinički centar Niš
  • Uhapšeni su M.N. (55) koji je zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B.M. (50) odgovorno lice u špediterskoj kući „BRW Cars“ Niš, N.N. (43) odgovorno lice u „Herbafarmu“, D.M. (33) odgovorno lice preduzeća „Labor farm“ i  D.K. (1968) zaposlen u preduzeću „Trace Serbia“
  • Policija je B.M. i D.K. uhapsila prilikom predaje 17.000 evra

  foto: facebook profil

  Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Osnovnog suda da gradski većnik Branislav Kačar nije kriv za trgovinu uticajem, i tako je on pravosnažno oslobođen.

  Kačar je uhapšen sredinom decembra 2017. godine zbog sumnje da je pokušao da namesti javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave, kao i za malverzacije pri isplati novca sportskim klubovima.

  Gradski većnik  je prvobitno tvrdio da se ne seća telefonskih razgovora sa šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju za tender “da ne bi imao problema jer to dolazi sa vrha”.

  Posle preslušanih telefonskih snimaka u sudnici Kačar se setio, ali je tvrdio da nije kriv  i da je sve radio u interesu građana i po nalogu gradonačelnika Darka Bulatovića, koji nikad nije želeo da komentariše te Kačareve tvrdnje.

  Sudija Osnovnog suda Ana Vukojičić presudila je 17. decembra prošle godine da Kačar i Janković nisu krivi, obrazlažući da „ne postoji velika praksa oko ovog krivičnog dela i vremenom će pokazati da li je Sud bio u pravu ili ne“.

  Tužilaštvo je tražilo godinu i po dana zatvora za Kačara i godinu i dva meseca za Jankovića.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi