More

  VEČERAS DRUGI PO REDU PROTEST “1 OD 5 MILIONA” U NIŠU

  • Protest će se održati na Trgu Kralja Milana sa početkom u 18 časova
  • Prvi protest u organizaciji malo poznatog udruženja Pokret mladih “Niš bez straha” organizovan je 11. januara i u njemu je učestvovalo više hiljada građana
  • Organizatori protesta zahtevaju ostavke  ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i  Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima.
  • Oni traže i rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“ i formiranje regionalnog javnog servisa u Nišu

  Pokret mladih „Za Niš bez straha“ večeras organizuje drugi protest „Stop teroru- za Niš bez straha“, koji je deo građanskih protesta “1 od 5 miliona” koji se održavaju u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.

  Protest će se održati na Trgu Kralja Milana sa početkom u 18 časova.

  – Zahvaljujemo svim sugrađanima koji su prošlog petka hrabro, dostojanstveno i odlučno pokazali svoju volju da na miran ali jasan način stave do znanja vlasti da više ne žele Niš po meri režima, Niš koji se urušava i nestaje pod težinom korupcije i neznanja. Ali, vlast se oglušuje o protest građana. Oni o nama ne misle. Oni se o nama ne brinu. Oni bi voleli da nas nema- naveo je u saopštenju Pokret mladih.

  Pokret je dodao da uprkos tome nema nameru da odustane.

  – Mi hoćemo da živimo i radimo u našem gradu. Oni neka idu- zaključio je.

  Prvi protest u organizaciji ovog malo poznatog udruženja organizovan je 11. januara i u njemu je učestvovalo više hiljada građana.

  Na protestu su zahtevane ostavke  ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i  Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima.

  Zatraženo je i rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“ i formiranje regionalnog javnog servisa u Nišu.

  Predstavnici organizatora tada nisu zahtevali „zabranu bavljenja politikom svima koji su u poslednjih trideset godina usrećili Niš i Nišlije“, što su zatražili neki od njih nakon što je Saša Živić, pedijatar, profesor Medicinskog fakulteta i član Nove stranke, 5. januara ove godine, organizovao građanski protest.

  Pojedini predstavnici Pokreta mladih tada su kazali da  „nisu protiv opozicije“, ali da se „protive miniranju autentičnog izažavanja volje građana“, a Živić je negirao da je „njegov“ protest predstavljao „miniranje“ i pozvao građane da prisustvuju protestima u organizaciji Pokreta.

  Među predstavnicima opozicije može se čuti da podržavaju proteste koje organizuje ovaj Pokret kroz  lično učešće, kao i  “pružanjem logističke podrške”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi