More

  Vakcinacija protiv kovida 19 u tržnim centrima u Nišu počela bez gužvi i vaučera

  • U tržnim centrima „Delta planet“ i „Forum“ u Nišu danas je počela vakcinacija građana protiv kovida 19, ali za razliku od vakcinisanja u ovakvim centrima u Beogradu gužve nije bilo, kao ni vaučera za one koji među prvima prime vakcinu
  • Milorad Jerkan, direktor niškog Doma zdravlja, kazao je da je interesovanje građana Niša za vakcinaciju “standardno dobro”, te da ne zavisi od lokacije vakcinalnih punktova, pa ni od najave državne uplate od 3.000 dinara za one koji prime vakcinu, koja “nije povećala interesovanje za imunizaciju”
  • Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pozvala društveno odgovorne firme koje posluju u velikim tržnim centrima da se uključe u akciju motivisanja gradjana za vakcinaciju i da odobre popuste za one koji prime vakcinu
  • Ona je najavila da će Grad “narednih dana razmišljati o tome kako da dodatno motiviše ljude na vakcinaciju i koje će privilegije moći da dobiju oni koji odluče da se vakcinišu”
  • Od sutra će građani Niša moći da se vakcinišu i u tržnom centru “Roda”

  U tržnim centrima „Delta planet“ i „Forum“ u Nišu danas je počela vakcinacija građana protiv kovida 19, ali za razliku od vakcinisanja u ovakvim centrima u Beogradu gužve nije bilo, kao ni vaučera za one koji među prvima prime vakcinu.

  Na vakcinalnom punktu u tržnom centru „Delta planet“, koji su obišli predstavnici struke i Grada, u prvih pola sata vakcinu protiv korona virusa primila je samo jedna osoba, a nešto kasnije je interesovanje bilo veće, ali bez gužvi.

  Milorad Jerkan, direktor niškog Doma zdravlja, kazao je da je interesovanje građana Niša za vakcinaciju “standardno dobro”, te da ne zavisi od lokacije vakcinalnih punktova, pa ni od najave državne uplate od 3.000 dinara za one koji prime vakcinu, koja “nije povećala interesovanje za imunizaciju”.

  – Niš je u ovoj pandemiji pokazao izuzetne rezultate i organizovanost. O tome govori činjenica da je prvu dozu vakcine primilo više od 91.000 punoletnih građana, a drugu dozu više od 72.000. Plan je da do 1. juna prvu dozu primi između 100.000 i 110.000 punoletnih građana- rekao je on.

  Jerkan je prethodno rekao da je osnovni cilj da u Nišu prvu dozu vakcine primi od 110.000 do 115.000 punoletnih građana, a da njih 90.000 bude revakcinisano. To bi značilo da je imunizovano od 55 do 60 odsto punoletne populacije u gradu, što bi “dovelo do kolektivnog imuniteta i stabilne epidemiloške situacije”, kazao je.

  Foto: m. k.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pozvala društveno odgovorne firme koje posluju u velikim tržnim centrima da se uključe u akciju motivisanja gradjana za vakcinaciju i da odobre popuste za one koji ovih dana prime vakcinu.

  Ona je najavila da će Grad “narednih dana razmišljati o tome kako da dodatno motiviše ljude na vakcinaciju i koje će privilegije moći da dobiju oni koji odluče da se vakcinišu”.


  Tiodorović: Ne očekujemo veliki porast obolelih posle praznika

  Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba i epidemiolog, kazao je juče da se narednih dana “ne očekuje neki veliki porast broja obolelih” od kovida 19 nakon nedavnih praznika, godišnjih odmora i proslava, tokom kojih “nisu svi primenjivali zaštitne mere”.

  On je, ipak, dodao da ćemo “u narednih desetak dana videti da li imamo neki novi talas”.

  Tiodorović je ocenio da je trenutna epidemiološka situacija u Nišu i zemlji “bolja, ali nesigurna” i da je u narednom periodu najvažnije vakcinisati radno aktivno stanovništvo.

  Do sada je vakcinisano samo oko 30 odsto radne populacije i u narednom periodu moramo duplirati taj broj, kazao je on.


  Satnica

  Građani Niša mogu da se vakcinišu i revakcinišu u tržnom centru,,Forum“ od 10 do 18 časova, a u “Delta Planetu” od 10 do 19 časova.

  Oni će od sutra vakcinu moći da prime i u tržnom centru “Roda”.
  Građanima su na raspolaganju vakcine Fajzer, Sinofarm i AstraZeneka
  .

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi