More

  Uzbunjivač iz niške Hitne pomoći: Istim vozilima prevozimo i obolele od korone i ostale pacijete

  • Uzbunjivač niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Dragan Stamenković zatražio je od ministra zdravlja Zlatibora Lončara da „preduzme „sve neophodne mere u cilju poboljšanja neadekvatne zaštite radnika u operativi“, koji navodno „sve češće odlaze na bolovanje zbog visoke temperature“, a da u dogledno vreme smeni rukovodstvo Zavoda, jer je između ostalog jasno pokazalo da nije doraslo borbi protiv pandemije novog korona virusa
  • Stamenković je naveo da radnici Hitne pomoći kao zaštitna sredstva u radu koriste papirna odela koja se lako cepaju, kese tregerašice umesto kaljača za cipele, te rukavice koje se koriste u domaćinstvu za čišćenje
  • Radnici Hitne pomoći se zbog kesa na nogama „klizaju po hodnicima Kliničkog centra“, a zbog ostale „opreme“ ne liče na zdravstvene radnike koji bi svojim sugrađanima trebali da uliju samopozdanje, naveo je
  • Prema njegovim navodima, direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović se od momenta proglašenja epidemije i vanrednog stanja navodno „samo na par sati pojavljuje na svom radnom mestu”
  • Direktor Živadinović nije odgovorio na pitanja vezana za optužbe uzbunjivača u vezi sa stanjem u toj ustanovi za vreme pandemije
  foto: Dragan Stamenković

  Uzbunjivač niškog Zavoda za hitnu pomoć Dragan Stamenković zatražio je od ministra zdravlja Zlatibora Lončara da „preduzme „sve neophodne mere u cilju poboljšanja neadekvatne zaštite radnika u operativi“, koji navodno „sve češće odlaze na bolovanje zbog visoke temperature“, a da u dogledno vreme smeni rukovodstvo Zavoda, jer je između ostalog jasno pokazalo da nije doraslo borbi protiv pandemije novog korona virusa.

  Prema pisanju dnevnog lista Danas, Stamenković je u dopisu, upućenom početkom ove sedmice, naveo da se navodno pacijenti sa sumnjom ili potvrdom na virus KOVID- 19 prevoze skoro svim vozilima, pa i onima kojima se svi ostali pacijenti redovno transportuju do Urgentnog centra zbog drugih oboljenja.

  On je ocenio da su na taj način potencijalno ugroženi i pacijenti sa drugim oboljenjima, kao i zaposleni operativci u Hitnoj pomoći, zalažući se da se odrede vozila isključivo za pacijente koji se dovode u vezu sa korona virusom.

  Stamenković je upozorio i da se kao zaštitna sredstva u radu koriste papirna odela koja se lako cepaju, kese tregerašice umesto kaljača za cipele, te rukavice koje se koriste u domaćinstvu za čišćenje.

  Radnici Hitne pomoći se zbog kesa na nogama „klizaju po hodnicima Kliničkog centra“, a zbog ostale „opreme“ ne liče na zdravstvene radnike koji bi svojim sugrađanima trebali da uliju samopozdanje, naveo je.

  Prema navodima uzbunjivača, direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović se od momenta proglašenja epidemije i vanrednog stanja navodno „samo na par sati pojavljuje na svom radnom mestu”.

  – Od presudnog je značaja da direktor ustanove u ovakvim okolnostima bude na svom radnom mestu i da svakodnevnom bude u toku svih dešavanja i uz svoje radnike- naveo je Stamenković.

  Direktor Hitne pomoći Živadinović nije odgovorio na pitanja ovog lista vezana za optužbe uzbunjivača u vezi sa stanjem u toj ustanovi za vreme pandemije.


  Sindikat zarađivao na prodaji maski za radnike Hitne?

  Uzbunjivač Stamenković je prošle sedmice uputio prvi dopis ministru zdravlja, u kojem ga upozorava da je rukovodstvo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od niške firme „Ready group“ naručilo za svakog radnika u operativi po dve platnene maske- što je inače nedovoljno za normalan rad, a da je  Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti to iskoristio za zaradu.

  Ovaj sindikat u Hitnoj pomoći je 21. marta na oglasnoj tabli istakao obaveštenje radnicima da mogu kupiti te iste maske za oko 100 dinara po komadu.

  U tom sindikatu su kazali da je oglas postavljen “jer su maske tada bile u deficitu”, a da je zapravo svim članovima sindikata  poklonjeno po pet maski, dok se preostala količina mogla kupiti za po 80 dinara po komadu, što je njihova nabavna cena, po kojoj ih je taj sindikat kupio. 

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi