More

  Uzbunjivač Aleksandar Obradović: Zajedno moramo da se borimo za slobodu

  • Uzbunjivač Aleksandar Obradović, koji je ukazao na malverzacije u Krušiku, poručio je građanima na večerašnjem protestu u Beogradu da neće odustati od borbe za istinu i pozvao ih da se zajedno bore za slobodu
  • On je ocenio da živimo u društvu gde je vlast izokrenula sistem vrednosti i obesmislila institucije, kao i da afera Krušik predstavlja anatomiju ovog režima
  • Okupljeni su Obradovića pozdravljali uzvicima “heroj, heroj“ i skandirali „ Vučiću, lopove“
  • Jedna od organizatorki protesta Valentina Reković rekla je da su građani Vučiću doneli papire o brojnim aferama pošto se on pravi ne čuje i ne vidi ništa
  foto: Twitter nalog “ 1 od 5 miliona“

  Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović poručio je građanima na večerašnjem protestu “ 1 od 5 miliona” u Beogradu da “zajedno moraju da se bore za slobodu jer promene neće doći same”.

  Obradović, koji je ukazao na malverzacije u valjevskoj fabrici oružja, u koje je umešan  otac ministra unutrašnjih poslova, kao firme bliske SNS, prvi put se javno obratio građanima nakon hapšenja, zatvaranja i kućnog pritvora.

  -Neću da napravim nijedan korak nazad dok ne dokažem kako su zbog nečijih privatnih interesa nanete katastrofalne posledice Krušiku i drugim fabrikama namenske industrije. Živimo u društvu gde je vlast izokrenula sistem vrednosti i obesmislila institucije -rekao je Obradović na 55. protestu u Beogradu.

  On je kazao da se istina ne može sakriti i da će pobediti uprkos mahinacijama najviših predstavnika vlasti, dodajući  da afera Krušik predstavlja anatomiju ovog režima.

  Uzbunjivač iz Krušika zahvalio se svima na osvajanju njegove slobode, a okupljeni su ga pozdravili uzvicima „heroj, heroj“.

  -Prethodni dani su bili puni iskušenja za moju porodicu i mene. Ja sam samo jedan od vas, uspećemo ako verujemo u pobedu-rekao je Obradović.

  Na kamion sa kojeg su se obraćali govornici okačen je veliki transparent na kojem piše „Aleksandar Obradović naš heroj“ sa njegovom iscrtanim likom, a građanima je podeljen odštampan materijal sa likom Obradovića sa natpisom „Naš heroj“.

  Jedna od organizatorki protesta Valentina Reković ocenila je da je oslobađanje Obradovića druga pobeda građana, jer je prvo oslobođen Rektorat.

  Učesnici protesta su Obradovića dočekali skandirajući „Aca heroj“, a mnogi od njih su želeli da se sa njim slikaju. Okupljenji su skandirali i „Vučiću lopove“, a prilikom pomena najviših predstavnika vlasti skandirali su „lopovi, lopovi“.

  foto: Twitter nalog “ 1 od 5 miliona“

  Građani su otišli u šetnju do zgrade predsedništva u Beogradu, ispred koje su ispraznili džakove sa materijalima o aferama jer se Aleksandar Vučić, kako su rekli, pravi da ne čuje i ne vidi ništa.

  -Doneli smo papire o firmi GIM i o tome kako je ministar policije Nebojša Stefanović iskoristio položaj da se njegov otac Branko obogati. Tu su fotokopije dokumenata koje su objavili mediji o putovanju Stefanovića na Bliski istok kako bi učestvovao u zaključenju poslova, ali i papiri o drugim aferama kao što je rušenje objekata u Savamali- naglasila je Rekovićeva.

  Ona obećala Vučiću da će ostaviti i šetalicu “Sloboda za Aleksandra”  jer će mu uskoro trebati.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi