More

  Uzbunjivač Aleksandar Obradović na 50. protestu “1 od 5 miliona” u Beogradu: ako sam ja mogao, može i svako od vas

  • Uzbunjivač iz valjevskog “Krušika” Aleksandar Obradović, koji je ukazao na nezakonitosti u poslovanju te firme koja se bavi proizvodnom i prodajom naoružanja i vojne municije, pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “dođe u Valjevo”, gde će mu “objasniti sve što nije razumeo”
  • Obradović je rekao da je otkrivanjem nezakonitosti u poslovanju “Krušika” želeo da da doprinos oslobađanju od straha i budućim uzbunjivačima, dodajući da u  Srbiji ima mnogo poniženih tapšača režimu, kao i pasivnih i ravnodušnih ljudi
  • Obradović se okupljenima  obratio telefonom, pošto se nalazi u kućnom pritvoru nakon što je, kako se sumnja, medijima dostavio informacije i dokumenta koja između ostalog ukazuju na višegodišnju prodaju oružja pod povlašćenim cenama beogradskoj firmi GIM, koja se dovodi u vezu sa ocem ministra policije Nebojšom Stefanovićem
  • Vučić i Stefanović su negirali ovakve tvrdnje
  • Okupljeni na protestu pružili su podršku i kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je juče doživeo infarkt

  Na 50. protestu „1 od 5 miliona“ u Beogradu uzbunjivač iz valjevskog “Krušika” Aleksandar Obradović, koji je ukazao na nezakonitosti u poslovanju te firme koja se bavi proizvodnom i prodajom naoružanja i vojne municije, pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “dođe u Valjevo”, gde će mu “objasniti sve što nije razumeo”.

  – Mnogo je “Krušika” u Srbiji i mnogo preduzeća koja posluju po sličnoj matrici. Mnogo je alavih kabadahija u preduzećima i lokalnim zajednicama koje se bogate na račun svih građana- rekao je Obradović, poželevši brz oporavak Vučiću, koji je juče smešten na Vojno- medicinsku akademiju zbog kardio- vaskularnih problema.

  Obradović je rekao da je otkrivanjem nezakonitosti u poslovanju “Krušika” želeo da da doprinos oslobađanju od straha i budućim uzbunjivačima.

  – Ako sam ja to mogao verujte mi to može svako od vas- rekao je on i dodao da „nema povlačenja, nema ni koraka nazad“.

  Obradović se zahvalio na podršci, solidarnosti i snazi koju mu daju okupljeni na protestima.

  On je ocenio je da u Srbiji ima mnogo poniženih tapšača režimu, kao i mnogo pasivnih i ravnodušnih. 

  Dodao je da sebe “ne smatra herojem ni mernom jedinicom za hrabrost” već običnim čovekom sa manama i vrlinama koji nije hteo da posmatra propadanje svog preduzeća, kao “ni da mu neko crta uši i rep i tretira ga kao magarca”.

  Obradović, inače IT stručnjak u “Krušiku”, okupljenima se obratio telefonom , pošto se od 14. oktobra nalazi u kućnom pritvoru.

  On je uhapšen je 18. septembra zbog sumnji da je “odao poslovnu tajnu” dostavljanjem dokumenata o poslovanju “Krušika” istraživačkim medijima.

  foto: Twitter

  Istraživački novinari iz Srbije i Bugarske pisali su da je beogradska privatna firma GIM, koja se dovodi u vezu sa ocem ministra policije Brankom Stefanovićem, u poslednje tri godine kupovala oružje od “Krušika” pod povlašćenim uslovima.

  Kako ti mediji navode, firma GIM je nabavljala oružje po tri puta nižoj ceni od one koju je plaćalo državno preduzeće “Jugoimport- SDPR J.P.”, koje se 70 godina bavi prometom naoružanja, vojne opreme i transferom tehnologije.

  Prema finansijskim izveštajima, GIM je u poslednje tri godine  uvećala profit 3.146 puta, dok je u isto vreme “Jugoimportu SDPR” promet opao.

  Ovi mediji su naveli da je Branko Stefanović kao predstavnik kompanije GIM 2017. godine posredovao između “Krušika” i kupaca oružja iz Saudijske Arabije.

  Oružje o čijem izvozu je pregovarao navodno je na kraju završilo kod islamskih terorista u Jemenu, koji je pod embargom.

  Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović su demantovali ovakve navode, ali se njihovi iskazi o tome da li je otac ministra policije bio zaposlen u GIM-u nisu podudarali.

  Vućić je kazao da za sada izgleda da je otac ministra policije “kriv zato što je išao na sajam, što se družio sa nekim ljudima tamo”, dodajući da ukoliko su Branko ili Nebojša Stefanović počinili neki kriminal “treba nadležni organi da reaguju”.

  Ministar policije je kazao da “njegov otac nije vlasnik, suvlasnik, direktor ili zaposleni u GIM-u”, već da je “samo imao zajedničku firmu sa vlasnikom GIM-a”, “United BG”, ali da se ta firma, kako je kazao,“nikada nije bavila prodajom oružja, već samo istraživanjem u oblasti naoružanja”.

  On je ocenio da je “cilj cele afere o trgovini oružjem da našteti njemu i članovima njegove porodice”, a da su tvrdnje da je oružje u čijoj je prodaji učestvovao njegov otac završilo kod ISIS-a “monstruozna izmišljotina”.

  Republičko javno tužilašto, javna tužilaštva u Beogradu i Valjevu ili Tužilaštvo za organizovani kriminal do sada nisu regovali na javne optužbe i iznošenja dokumenta o potencijalnom kriminalu i korupciji u poslovanju “Krušika”.


  ORGANIZATORI PROTESTA: PODRŠKA OBRADOVIĆU I ĐORĐU BALAŠEVIĆU

  foto: Twitter 1 od 5 miliona

  Jedan od organizatora protesta “1 od 5 miliona” Srđan Marković večeras je rekao da u Srbiji postoje hrabri ljudi, a da je jedan od najhrabrijih Aleksandar Oradović, koji je istupio javno i kazao „car je go“ i „nešto je trulo u Srbiji“. 

  – Hvala ti Aleksandre u ime svih nas- rekao je Marković. 

  Dodao je da Obradović ne zna za granice i rešetke.

  – Strah je jedini zatvor u koji možete da nas stavite- rekao je Marković.

  On je dodao da “ima jedan čovek u Srbiji koji ima problem sa srcem i koji je završio u bolnici, a taj čovek je pevač Đorđe Balašević”, kome je poručio: „izdržaćeš znamo“.

  Marković je rekao da su više od jedanaest meseci na ulicama, da se bore za Srbiju, protiv nasilja i laži, za istinu i promenu sistema.

  Poručio je da se 11 meseci bore i pokušavaju da raskrnikaju jednu veliku laž sistema i da će 22. novembar (kada se odlučuje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, p.a.) biti dan kada će se osloboditi Univerzitet u Beogradu.

  -Ta institucija će biti prva koja je oslobođena, jedna od mnogih koja je istupila i rekla “ne”- kazao je Marković.

  On je dodao da su RTS i tužilaštvo među institucijama koje ne rade.

  – Tužilaštvo je pokazalo da svoj posao radi samo ako je dobro za Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije Vučić- kazao je on.

  Studentkinja i jedna od organizatorki protesta Tea Vukadin pozvala je okupljenje da odslušaju Balaševićevu pesmu „Samo da rata ne bude“, kako bi mu na taj način pružili podršku.

  – Pustićemo ovu pesmu iz dva razloga. Prvi je zato što je Vučić rekao da je manje ljudi poginulo u gradnji puta Koridor 10 nego u omanjem ratu 90- ih. Drugi razlog je da ukažemo poštovanje prema čoveku koga voli ceo svet- rekla je ona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi