More

  UKC Niš: Dečak oboleo od korone i dalje u teškom stanju, diše uz pomoć respiratora

  • D.P.(8) iz okoline Vladičinog Hana, koji je oboleo od korone, i dalje je u teškom stanju i već šest dana je priključen na mašinu za disanje
  •  Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Emilija Golubović rekla je novinarima da je dečakovo stanje stabilno
  • Direktor UKC Niš Zoran Perišić kazao je da dečak ima urođene bolesti pluća koje su ga uvele u problem da ne može spontano da diše
  • U Nišu i Leskovcu od korone umrlo po dvoje pacijenata, a u Kruševcu petoro

  Osmogodišnji dečak D.P. iz sela Džep kod Vladičinog Hana, koji je pozitivan na koronavirus i priključen  na respirator, i dalje je u teškom stanju, saopštili su u Univerzitetsko klinikom centru(UKC) Niš.

  Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Emilija Golubović rekla je novinarima da je dečakovo stanje stabilno, ali je upozorila da “čim je pacijent na respiratoru to znači da je to stanje koje je ugrožavajuće”.

  Dečak je, inače, već šesti dan na respiratoru zbog problema sa disanjem.

  Direktor UKC Niš Zoran Perišić rekao je  pre dva dana da dečak ima urođene bolesti pluća koje su ga uvele u problem da ne može spontano da diše.

  On je tada  objasnio da deca slabo tolerišu maske za invazivnu ventilaciju, pa je bolja opcija da se muskulatura relaksira stavljanjem na respirator.

  Perišić je tada saopštio da u Nišu nema druge dece obolele od korone koja su u teškom stanju.


  Na jugu Srbiji devetoro umrlih od korone

  U UKC Niš u prethodna 24 časa preminulo je dvoje inficiranih koronavirusom, isto kao i u Leskovcu, dok je u kovid bolnici u Kruševcu bilo petoro umrlih.

  U Nišu je na mašinama za disanje 10 pacijenata, a u Kruševcu 15 pozitivnih na koronavirus.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi