More

  Uhapšeno 16 osoba zbog korupcije u Nišu i Beogradu

  • Policija je uhapsila grupu od 16 osoba, a za tri osobe još se traga, zbog sumnje da su počinili zloupotrebu položaja odgovornog lica i pranje novca
  • Osumnjičeni su od 2018. do sredine 2020. godine na osnovu fiktivno sačinjene dokumentacije preneli 39.000.000 dinara sa računa firmi „Gramper“ i „Stig inženjering“ na račune firmi „Euro kran“, „Alegra“ i „Nir“
  • Oni su znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti, putem fiktivne dokumentacije sa računa više pravnih lica prenosili novac na tekući račun muškarca za kojim policija intenzivno traga, koji je deo novca vraćao „Stig inženjeringu“, a deo zadržavao za sebe
  • Odgovorna lica firmi „Tekon – tehnokonsalting“, uz pomaganje odgovornih lica firmi „Gramper“ i „Nir“ oštetili su budžet Republike Srbije za 11.213.125 dinara i zbog toga im se stavlja na teret da su izvršili i krivično delo poreska utaja
  • Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javno tužilaštvu u Nišu
  Foto: MUP Srbije

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 16 osoba, dok se za tri osobe traga, zbog sumnje da su počinili korupciju.

  Uhapšeni su B.M. (40), odgovorno lice preduzeća „Nir“ DOO Beograd kao i A.P.R. (53) i A.M. (38) bivša odgovorna lice ove firme, V.M. (29) i D.M. (59), odgovorna lice preduzeća „Stig inženjering“ DOO Babušinac, kao i R.P. (56) i D.S. (35) odgovorna lica firme „Tekon – tehnokonsalting“ DOO Beograd, M.J. (60) i J.M. (51) odgovorna lica firme „Gramper“.

  Policija je,takođe,  uhapsila D. M. (56) i V.N. (55), odgovorna lica preduzetničke radnje „Alegra“ Niš, N.M. (44) bivše odgovorno lice firme „Euro kran“ DOO Niš, D.K. (28) bivše odgovorno lice firme „Haklberi“ DOO Niš, G.K. (53) odgovorno lice firme „Raw – rent a workers“, kao i Z. M. (51) i M. N. (43).

  Sumnja se da su B.M., A.P.R., R.P., D.S., J.M., M.J. izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica, kao i krivično delo pranje novca Z.M., M.N., D.M., V.M., D.M., D.K., N.M., B.M., A.P.R, A.M., G.K., i N.V. tako što su od 2018. do sredine 2020. godine na osnovu fiktivno sačinjene dokumentacije preneli 39.000.000 dinara sa računa firmi „Gramper“ i „Stig inženjering“ na račune firmi „Euro kran“, „Alegra“ i „Nir“.

  Potom su, kako se sumnja, znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti, putem fiktivne dokumentacije sa računa pravnih lica firmi „Euro kran“, „Red raud“ i „Haklberi“, „Alegra“ , Raw – rent a workers“, „Renco&chic group“, „Workstore“, „Monolith Innovation“ i „Dark car“ prenosili novac na tekući račun muškarca za kojim policija intenzivno traga, koji je deo novca vraćao „Stig inženjeringu“, a deo zadržavao za sebe.

  Kako se sumnja, odgovorna lica firmi „Tekon – tehnokonsalting“, uz pomaganje odgovornih lica firmi „Gramper“ i „Nir“ oštetili su budžet Republike Srbije za 11.213.125 dinara i zbog toga im se stavlja na teret da su izvršili i krivično delo poreska utaja.

  Policijaci su pretresom lokacija gde su boravili osumnjičeni, privremeno  oduzeli 11.400 evra i 1.900.000 dinara, za koje se sumnja da potiču od krivičnog dela.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javno tužilaštvu u Nišu.

  1 KOMENTAR

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi