More

  UHAPŠENI FUNKCIONERI „SAOBRAĆAJNOG INSTITUTA CIP“ ZBOG SUMNJE U KORUPCIJU PRI IZGRADNJI JEFTINIH STANOVA ZA BEZBEDNJAKE

  • Zbog  sumnje da su učestvovali u korupciji u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti uhapšeni su zamenik direktora „Saobraćajnog instituta CIP“ V. S. i još dva službenika te kompanije N.R i M.K, kao i vlasnik preduzeća „Vodogradnja“ iz Vranja M.M. i direktor ogranka kompanije „Tasjapi“ u Srbiji O.M, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu
  • Funkcioneri i službenici CIP-a V.S, N.R. i M.K, kao i direktor srpskog ogranka „Tasjape“. O.M, zahtevali su od vlasnika „Vodogradnje“ M.M. novčani iznos od 20.000 evra, kako bi njegovom preduzeću „obezbedili poziciju podizvođača u obavljanju zemljanih radova i snabdevanja betonom u projektu izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti“
  • Zamenik direktora CIP-a V.S., predstavnik CIP-a N.R. i službenik CIP-a M.K. osumnjičeni su krivično delo trgovine uticajem, vlasnik „Vodogradnje“ M.M. za ovo krivično delo i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, a direktor srpskog ogranka „Tasjape“ O.M. za primanje mita u obavljanju privredne delatnosti
  • Saobraćajni institut CIP je nadzorni organ za više projekata izgradnje jeftinih stanova za „bezbednjake“ koji se finansiraju iz republičkog budžeta
  foto: sajt Suda

  Zbog  sumnje da su učestvovali u korupciji u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti uhapšeni su zamenik direktora Saobraćajnog instituta CIP V. S. i još dva službenika te kompanije N.R i M.K, kao i vlasnik preduzeća „Vodogradnja“ iz Vranja M.M. i direktor ogranka kompanije „Tasjapi“ u Srbiji O.M, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

  Portparol niškog VJT Borislav Radonjić je naveo da je Saobraćajni institut CIP nadzorni organ za više projekata izgradnje jeftinih stanova za „bezbednjake“ koji se finansiraju iz republičkog budžeta.

  Tri funkcionera i službenika CIP-a i čelnici „Vodogradnje“ i ogranka „Tasjape“ u Srbiji uhapšeni su 1. marta u akciji koju su zajednički realizovali niško Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i Bezbednosno- informativna agencija (BIA).

  Zamenik direktora CIP-a V.S, predstavnik CIP-a N.R. i službenik CIP-a M.K. osumnjičeni su krivično delo trgovine uticajem, vlasnik „Vodogradnje“ M.M. za ovo krivično delo i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, a direktor srpskog ogranka „Tasjape“ O.M. za primanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

  U saopštenju VJT se navodi da je u predistražnom postupku utvrđeno postojanje osnova sumnje da su funkcioneri i službenici CIP-a V.S, N.R. i M.K, kao i direktor srpskog ogranka „Tasjape“ O.M, zahtevali od vlasnika „Vodogradnje“ M.M. novčani iznos od 20.000 evra, kako bi njegovom preduzeću „obezbedili poziciju podizvođača u obavljanju zemljanih radova i snabdevanja betonom u projektu izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti“.

  Zbog takvog „aranžmana“, glavni izvođač takozvanih  „grubih radova“, turska „Tasjapa“, zaključio je ugovor sa preduzećem „Vodogradnja“ kao podizvođačem, iako je drugo preduzeće dalo povoljniju ponudu za snabdevanje betonom.

  – Takođe, osumnjičeni V.S, N.R. i M.K. su kao odgovorna lica „Saobraćajnog instituta CIP“ od osumnjičenog M.M. zahtevali navedeni novčani iznos kako bi uticali na druga službena lica ovog instituta da tokom vršenja nadzora na terenu, ne evidentiraju eventualne propuste u pogledu kvaliteta betona koji se isporučuje i kvaliteta izvedenih radova- navodi se u saopštenju.

  Osumnjičenima je određeno  zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će ih saslušati postupajući zamenik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Nišu, dodaju u niškom VJT.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi