More

  Uhapšene tri osobe iz Niša zbog sumnje u korupciju u vezi sa prodajom medicinskih sredstava

  • Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina uhapšeni su odgovorno lice preduzeća „Nini MD“ Z.S. (65), odgovorno lice preduzeća „Zdravlje lek“ V.M. (33) i odgovorno lice apoteke „Nini“ D.D (51), svi iz Niša, a Z.S. se tereti i za zloupotrebu položaja odgovornog lica, a V.M. za nedozvoljenu proizvodnju, navodi se u saopštenju MUP-a
  • Oni su osumnjičeni da su kroz njihovo učestvovanje u prodaji toplomera, jednog leka, kao i testova za trudnoću koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava, pribavili protivpravnu korist preduzećima “Nini”, “Nini ekspert” i “Zdravlje lek”, u ukupnom iznosu od skoro 150 miliona dinara

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela.

  foto: m.k.

  – Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina uhapšeni su Z.S. (65), odgovorno lice preduzeća „Nini MD“ d.o.o, V.M. (33), odgovorno lice preduzeća „Zdravlje lek“ d.o.o i D.D. (51), odgovorno lice apoteke „Nini“, svi iz Niša. Takođe, Z.S. se tereti da je izvršio i krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a V.M. krivično delo nedozvoljena proizvodnja- navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

  Kako se sumnja, Z.S. je bez saglasnosti stečajnog upravnika „Nini MD“, zaključio ugovor kojim je to preduzeće ustupilo svoje dospelo potraživanje od jednog privrednog društva, dužnika, u iznosu od 16.859.319 dinara, privrednom društvu „Zdravlje lek“.

  Sumnja se i da je on pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzećima „Nini MD“ i „Nini Ekspert“ u iznosu od 90.262.724 dinara tako što je prodavao toplomere, kao i testove za trudnoću koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava.

  Osumnjičeni V.M. se tereti da je navodno bez prethodno pribavljene dozvole nadležnog ministarstva proizveo 155.000 komada leka „Folnak“ radi dalje prodaje. Takođe, on se sumnjiči i da je bez ovlašćenja za bavljenje trgovinom na veliko nadležnog ministarstva, prodavao testove za trudnoću i toplomere, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzeću „Zdravlje lek“od 41.416.141 dinara.

  D.D. je osumnjičena da je 2016. godine prodala 37.700 toplomera koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava, kao i da je na ovaj način pribavila protivpravnu imovinsku korist apoteci „Nini“ u iznosu od 46.055.074 dinara.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju MUP-a.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi