More

  UHAPŠEN VOZAČ AUTOBUSA KOJI SE SUDARIO SA VOZOM KOD DONJEG MEĐUROVA

  • Vozaču “ Niš ekspresovog” autobusa M.Z. određen pritvor zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja zbog sudara sa vozom u kome je poginulo sedam I povređeno je 32 putnika.
  • Nišlija M.Z. za ovo krivično delo može da bude osuđen na kaznu od jedne do osam godina zatvora.
  • Vozač je saslušan 31.decembra, čim je otpušten sa lečenja u Kliničkom centru pošto je I on teško bio povređen sudaru autobusa I voza 21.decembra na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.
  • U Kliničkom centru u Nišu sinoć je preminula sedma žrtva stravičnog sudara voza I autobusa

  foto: m.s.

  Nišliji M. Z. (31), vozaču „Niš ekspresovog“ autobusa koji se sudario sa vozom na prelazu u Donjem Međurovu, kada je poginulo sedam, a povređena još 32 putnika, određen je pritvor do 30 dana jer se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

  Vozač je saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu 31. decembra, odmah nakon što  je otpušten iz bolnice jer je u pratnji policije priveden na saslušanje.

  Tužilac Saša Đokić 22. decembra je kazao da je uviđaj odmah obavljen, ali da proces ne može biti nastavljen dok se vozač ne oporavi.

  Vozač je u sudaru autobusa I voza bio teško povređe zbog čega je jedno vreme bio i u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju jer je imao povrede glave i grudnog koša, pa je bio u veštačkoj komi.

  U stravičnoj nesreći putnički voz sudario se sa punim autobusom oko 7.30 sati 21. decembra  i “prepolovio ga”. Autobus koji je krenuo oko 7.10 sati iz Novog sela za Bubanj, prevozio je uglavnom đake koji su krenuli u školu, a sudario se na prelazu kod Donjeg Međurova sa vozom na relaciji Prokuplje-Niš.

  Inače, sinoć je u Kliničkom centru u Nišu preminuo putnik V.Đ. (65) koji je bio teško povređen u sudaru autobusa i voza. On je sedma žrtva teške saobraćajne jer je na licu mesta poginulo tri osobe, među kojima je jedno dete, a u toku dana još dve. Posle toga su još dve teško povređene osobe umrle u Kliničkom centru zbog zadobijenih povreda

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi