More

  Uhapšen načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu zbog korupcije

  • Načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G. D. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja
  • Sumnja se da je G.D. bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede vršio preglede civilnih lica
  • Uhapšen je i N. N. iz Niša zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju
  • N.N. je načelnika dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini krivično delo
  foto: Ilustracija

  Načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G. D. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

  Sumnja se da je načelnik Internog odeljenja protivno naredbi upravnika Vojne bolnice u Nišu bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede vršio preglede civilnih lica.

  Uhapšen je i N. N. iz Niša zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

  -Sumnja se da je G. D. kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, pregledavao  civilna lica bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, u periodu od septembra 2020. godine. Načelnik je organizovao i lično preglededavao N. N., kao i većeg broja civilnih lica koje je on dovodio-navelo je Više tužilaštvo.

  Prema navodima Tužilaštva, N.N. je načelnika dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini krivično delo.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, a tom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

  1 KOMENTAR

  1. Све што би лекар требало да буде садржано је у имену Горан Дамњановић.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi