More

  UHAPŠEN DIREKTOR DIREKCIJE ZA JAVNI PREVOZ U NIŠU ZBOG SUMNJE U KORUPCIJU

  • Direktor niške Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević, kao i njegovi saradnici I. C, G. S. i S. R, uhapšeni su zbog sumnje za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom autobusa čime su naneli štetu Direkciji u iznosu od 7.411.484,16 dinara, potvrđeno je danas u Višem javnom tužilaštvu u Nišu
  • Hapšenje je sprovedeno po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa UKP, Posebnom jedinicom za borbu protiv korupcije i BIA
  • Direkcija za javni prevoz je prošle godine na ovoj javnoj nabavci kupila beloruski polovan „eko“ autobus marke „maz“ po visokoj ceni od oko 9,6 miliona dinara, a on se posle nekoliko meseci pokvario i od tada prestao da se koristi

  foto: FB strana Direkcije za javni prevoz grada Niša

  Direktor javnog komunalnog preduzeća „Direkcija za javni prevoz“ grada Niša Saša Petronijević, kao i predsednik i članovi komisije za javne nabavke Direkcije I. C, G. S. i S. R, uhapšeni su zbog sumnje za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom autobusa, potvrđeno je danas u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

  U tužilaštvu su kazali da su Petronijević i trojica njegovih saradnika privedeni zbog osnova sumnje da su prilikom sprovođenja otvorenog postupka javne nabavke autobusa pričinili štetu Direkciji kao naručiocu javne nabavke u iznosu od 7.411.484,16 dinara.

  Hapšenje je sprovedeno po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Posebnom jedinicom za borbu protiv korupcije i Bezbednsno informativnom agencijom.

  Uhapšenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom periodu će biti saslušani od strane postupajućeg tužioca, navedeno je u tužilaštvu

  Direkcija za javni prevoz je prošle godine na ovoj javnoj nabavci kupila beloruski polovan „eko“ autobus marke „maz“ po visokoj ceni od oko 9,6 miliona dinara, a on se posle nekoliko meseci pokvario i od tada prestao da se koristi.

  Direktor Petronijević, koji je inače kadar SNS-a, tada je medijima kazao da je autobus prestao da se koristi jer je, kako je naveo, „na redovnom servisu“ i „čeka produženje registracije“.

  Autobus marke „maz“ na gas kupljen je od firme „Vulović transport“ iz Kragujevca, a u kupoprodajnom ugovoru bilo je navedeno da je već prešao oko 380.000 kilometra i promenio četiri vlasnika.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi