More

  Udruženje “1 od 5 miliona” u ponedeljak predaje peticiju za oslobađanje uzbunjivača Aleksandra Obradovića

  • Na 54. protestu „ 1 od 5 miliona“ u Beogradu zatraženo oslobađanje uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića i najavljeno da će republičkom tužiocu Zagorki Dolovac u ponedeljak biti predata peticija sa potpisima 30.000 građana koji to traže
  • Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti Savo Manojlović najavio je da će sledeće nedelje tražiti ostavku svih članova REM-a
  • Učesnici protesta su otišli do Vrhovnog kasacionog i Apelacionog suda i tamo zatražili da im se obrati republički tužilac Zagorka Dolovac, a posle nepunog minuta tišine, ocenjeno je da je to što se čulo sve što je Dolovac postigla za sedam godina na funkciji
  • I ove subote skup ponovo nije prijavljen jer policija nije identifikovala napadača na aktivistu Srđana Markovića pre dve sedmice

  U Beogradu je večeras održan 54. protest „1 od 5 miliona“ na kome  je zatraženo oslobađanje uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića i najavljeno da će republičkom tužiocu Zagorki Dolovac u ponedeljak biti predata peticija sa potpisima 30.000 građana koji to traže.

  foto: Twitter “ 1 od 5 miliona“

  Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti Savo Manojlović rekao je da živimo u sistemu koji čini represiju nad sopstvenim građanima i koji je bolestan.

  Sloboda Aleksandra Obradovića zavisi od svakog od vas, jer je probudio nadu u ovoj zemlji. Borićemo se za svakuz odredbu Ustava i zakona i za slobodu svakog čoveka-kazao je Manojlović.

  On je da će sledeće nedelje tražiti ostavku svih članova REM-a.

  Učesnici protesta su, pošto je najavljeno da će se na kraju šetnje pojaviti i obratiti im se „gost iznenađenja“, otišli do zgrade u Nemanjinoj 9, gde se nalaze Vrhovni kasacioni i Apelacioni sud i tamo zatražili da im se obrati republički tužilac.

  Posle nepunog minuta tišine, predstavnik „1 od 5 miliona“ Miodrag Simović rekao je da je to što se čulo sve što je Dolovac postigla za sedam godina na funkciji.

  -Dolovac je ćutala kad je rušena Savamala, povodom ubistva Olivera Ivanovića, paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, prebijanja ljudi, a ćuti i sada povodom afera „Jovanjica“ i „Krušik“-rekao je on.

  Na kraju protesta održan je „minut ćutanja za pravdu u Srbiji“, a učesnici su kucanjem na zatvorena vrata sudske zgrade, kako je objašnjeno, pokušali da probude tužilaštvo da počne da radi svoj posao.

  I ove subote skup  nije prijavljen jer policija nije identifikovala napadača na aktivistu Srđana Markovića pre dve sedmice.

  Skup je protekao bez incidenata, uz manje saobraćajne nesporazume, jer šetnju više ne obezbeđuje saobraćajna policija, pošto organizatori ne žele da prijavljuju održavanje skupa.

  Protest „1 od 5 miliona“ nije bio prijavljen ni prošle subote, kada se policija, za razliku od ranijih okupljanja, nije pojavila da reguliše saobraćaj na trasi kuda se kretala protestna kolona.

  -Pošto policija, na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, ne može i ne želi da obezbedi građane u protestnoj koloni i ne radi svoj posao, ni naredni protest neće biti prijavljen policiji, a njihov posao organizatori i građani preuzeće u svoje ruke- navedeno je u najavi današnjeg protesta.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi