More

  UČENIK POVREĐEN U TUČI U OSNOVNOJ ŠKOLI U NIŠU

  • Đak šestog razreda u tuči u Osnovnoj školi “Ivo Andrić“u Nišu zadobio je prelom ključne kosti i povredu skočnog zgloba
  • Direktorka ove škole Milica Petković rekla je da su se dvojica đaka šetog razreda potukla, kao i da je osmak želeći da ih razdvojio gurnuo jednog od njih, koji je pao i povredio se
  • Načelnik Školske uprave Dragan Gejo rekao je da su preduzete sve mere povodom ovog događaja, kao i da je obaveštena policija
  foto: facebook škole

  Učeniku šestog razreda Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Nišu juče je u tuči sa vršnjakom polomljena ključna kost.

  Povređenog đaka Hitna pomoć je prevezla na Dečju hiruško-ortopedsku kliniku, gde su mu sanirali povrede ramena i skočnog zgloba.

  Direktorka ove škole Milica Petković potvrdila je da se incident dogodio na malom odmoru u popodnevnoj smeni.

  Jedan od učenika istrčao je iz škole, a za njim i grupa šestaka. Jedan iz te grupe sukobio se fizički sa svojim vršnjakom, a u tuču se umešao osmak koji je pokušavajući da ih razdvoji povredio jednog od učenika-rekla je direktorka.

  Ona je objasnila da je učenik osmog razreda povukao drugog učenika, ne ovog koji je prvi zadao udarac i da je tada dečak  pao i tako dobio prelom ključne kosti.

  Načelnik Školske uprave Dragan Gejo rekao je da su preduzete sve mere povodom ovog događaja, kao i da je obaveštena policija.

  -Imamo planove zaštite učenika od nasilja. Takođe postoji procedura, pa se nalože mere, koje se prate, analiziraju i vidi da li ima efekata – kazao je Gejo.

  Navodno su razlog svađe učenika bili štenci koje je neko ostavio u dvorištu škole.

  Ministarstvo prosvete uputilo je školama dopis  sa zakonskim procedurama i načinima kako da reaguju kada deca budu nasilna posle nekoliko slučajeva vršnjačkog nasilja u Srbiji, od kojih su neka, kao ono u Barajevu, vrlo brutalna i objavljena na internetu. Roditelji učenika Osnovne škole “Ivo Andrić”  sredinom marta ove godine protestovali su i tražili posebnog školskog policajcs zbog informacije da oko škole kruži kombi i nudi đacima prevoz.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi