More

  U Srbiji umrlo 18 kovid pacijenata, trećina na jugu Srbije

  • U Nišu je preminulo četvoro, a u Vranju dvoje kovid pacijenata
  • Na mašine za disanje u Nišu i Kruševcu priključeno je po šestoro najteže obolelih od kovida
  • U Nišu je registrovano 72 nova slučaja koronavirusa
  Foto: KC Niš

  U kovid bolnicama na jugu Srbije u prethodna 24 časa preminulo je šestoro kovid pacijenata, odnosno trećina od ukupnog broja u celoj Srbiji.

  Klinički centar(KC) Niš saopštio je danas da je u ovom gradu umrlo četvoro obolelih od kovida 19, a još dvoje u Leskovcu.

  U kovid objektima tog centra na bolničkom lečenju je 218 pacijenata, a kod njiih 165 je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, šest je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

  U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitalizovana 72 pacijenta, a kod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Šestoro je priključeno na respiratore.

  U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 79 pacijenata, kod 42 pacijenta je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  U dve kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 116 pacijenata, kod 99 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

  Od 1.318 novih slučajeva virusa korona u Srbiji, najviše je registrovano u Beogradu – 415.

  Na drugom mestu po broju novoobolelih je Niš sa 72 nova slučaja koronavirusa, dok je u Kragujevcu zabeleženo 66 novozaraženih.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi